perjantai 16. joulukuuta 2016

Lohi-kukkakaalivuoka sekä broileripaistosta


Veljeni tuossa laitteli minulle sähköpostia, että on kirjoitellut omaan Jukka Adventures-blogiinsa meidän Birgitanpolun samoamisesta jutun. 
Ja siinä samassa vyöryi mieleen syksyn retkemme rankkuus ja ihanuus.
 Olisin milloin vain valmis uudelle vaellukselle. 
Ehkäpä ensi kesänä päästään vaeltelemaan hieman enemmänkin, kun nyt kerran päästiin vaeltamisen makuun.
TÄÄ ON VAAN NIIN MUN JUTTUNI TÄÄ VAELTAMINEN...
Mutta ei seuraavalla kerralla myrskyä kiitos.

Kävimmehän me Ukkoseni kanssa myös vaeltamassa tuota loppu pätkää Birgitanpolusta yhdessä vielä lokakuussa. Semmoinen puolen päivän reissu ja hieman yli kymmenen kilometriä tuli plakkariin.


Viimme viikonloppuna tehdessäni viikon ruokalistaa tälle viikolle löysin todella nopean ja helpon lohi-kukkakaali ruoan ohjeen
(kaiken kukkuraksi vielä herkullisen makuisenkin).

Samaan syssyyn valmistin edellisen päivän sitruunaisesta broileripadasta ja riisistä uuniruoan. 
Tämä on kyllä niin kätevää muunnella tähderuokia aivan uusiksi ruoiksi. Kukaan ei edes arvaa, että kyseessä on sama ruoka kuin edellispäivän vain hieman tuunattuna.

BROILERPAISTOS

n. 3 dl keitettyä riisiä
1/2 dl yrttituorejuustoa
1/2 dl juustoraastetta

Sekoita riisin ja broileripadan joukkoon tuorejuusto.
Laita uunin kestävään vuokaan ja ripottele päälle hieman juustoraastetta.
Sitten vain uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi.

Näin on herkullinen uusi ruokalaji taas valmiina odottamaan syöjiään.



Tämä sopii niin mainiosti kiireisen päivän ruoaksi tai jos on vain sellainen päivä ettei viihdy kauaa kokkailujen parissa kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä herkkua.
Tähän ruokaan käy hyvin valmiiksi marinoidut lohisuikaleet tai kokonainen kirjolohifile hieman suolalla ja pippurilla maustettuna.


HELPPO LOHI-KUKKAKAALIVUOKA

400 g marinoituja lohisuikaleita 
(tai 
1 kirjolohifile suolalla ja mustapippurilla maustettuna)
1 sipuli
n 450 g (pakaste) kukkakaalia
1 tl kermaa
1-2 rkl tilliä
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos käytät kokonaista lohifilettä mausta se pinnasta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes ruoka on saanut kauniin värin pintaansa.

Minulla kerkesi paistos hieman tummumaan, kun ulkona oli niin mukavat touhut hoidokeiden kanssa, etten muistanut tulla ruokaa ottamaan uunista. Herkkua oli silti :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)