maanantai 14. marraskuuta 2016

Valkosipulinen kebab-pata


Tässä tulee teille tälläinen kiireisen päivän kebab-ruoka.
Sairastellessa viikonloppuna sanoin Ukkoselleni, että toisi kaupasta jotain ruokaa.
Ukkoseni palattua kassista löytyi valkosipuliperunoita, kananuketteja, kebablihaa ja perunamuusiruusukkeita, nämä oli kaikki pakaste tavaroita.
Siinä sitten mietin pikaisesti mitä näistä syötäisiin.
Ja visio alkoi olla valmis toteutettavaksi.

Vielä täytyy mainita, että tälläiset haasteet on välillä mukavia.
Koittakaapas tekin laittaa Ukkosenne kauppaan ilman kauppalistaa, niin ruoka voi pöydässä olla aivan erilaista kuin yleensä.

No, minun piti tietenkin ajatella kotva, miten saisin ruoan vähällä tekemisellä pöytään koko porukalle.
Kipeenä kun ei jaksa kauaa lieden vieressä seisoskella.
Tälläistä siitä sitten tuli.


1 pss (750 g) valkosipuliperunoita
1 pkt (400 g ) kebablastuja
1 tlk kuorittuja ja kaltattuja tomaatteja 
(voi hyvin käyttää paseerattuja tomaattejakin tai tomaattimurskaa)
1 prk (2 dl) kermaa
2 dl maitoa
vajaa 1 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuria
2 kynttä valkosipulia
ripaus chiliä
2 dl juustoraastetta



Kaada valkosipuliperunat pataan ja kebablastut joukkoon.
Sekoita ne keskenään.
Soseuta sauvasekoittimella kaltatut tomaatit liemineen ja kaada joukkoon kerma.
Sekoita vielä seoksen joukkoon mausteet ja kaada sitten seos padan joukkoon.
Laita puolet juustoraasteesta ruoan sekaan. 
Sekoittele vielä kaikki ainekset hyvin keskenään.
Ripottele loppu juustoraaste ruoan pinnalle.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)