kotiliesi

tiistai 1. marraskuuta 2016

Savulohipihvit


Täällä sitä taas ollaan.
Huh, mikä puolitoista viikkoa on takana. 
Olemme käyneet tilejämme Ukkoseni kanssa läpi neljän kuukauden taakse.
Koittaneet saada tilit täsmäämään.
Nyt on se huokaisun paikka.
Sanoin juuri Ukkoselleni, että tämähän vaikuttaa jo töihinkin, kun lasket ja tarkistat miinustat ja ynnäät. Mutta oikeita summia ei vain paperille ilmaannu.
Päässä ei vilise muita kuin numeroita.
Nyt on kuitenkin paperit setvitty ja voi huoahtaa helpotuksesta.

Saa hyvällä omallatunnolla leikkiä lasten kanssa, kokkailla ja kirjoitella blogia sekä lukea, kun siltä tuntuu.

No, nyt hieman iloisempiin aiheisiin eli ruokaan :)

Nämä savustetutlohipihvit ovat kotoisin Kotilieden lehdestä vuosimallia 16.9.2015.
Hieman muuntelin ohjetta mutta laitan nuo omat muunnelmani teille sulkuihin niin oikea ohjekin pääsee näkösälle.

Nämä pihvit meni kuin kuumille kiville. Lapsetkin pyysivät lisää siihen malliin, ettei itse meinattu päästä syömään ollenkaan.
Muksut ja Ukkoseni söi omat pihvinsä perunamuusin kanssa.
Minä taas nautin omat salaatin kanssa.
Tähän ei ole mitään parasta tapaa, vaan kukin herkuttelee tavallaan.


 noin 2 1/2 dl valmista perunamuusia
(minulla saman verran uunissa tehtyjä hasselbackanperunoita)
2 rkl vehnäjauhoja 
(minulla 2 rkl perunajauhoja)
200 g lämminsavulohta
(täällä omaa savustamaa lohta ulkotulella)
(itse lisäsin joukkoon myös yhden kananmunan)
2 rkl kuivattua tilliä
1 rkl sitruunanmehua
1 tl rouhittua mustapippuria

Kuorrutus:
2 dl korppujauhoja
(minä en kuorruttanut omiani ollenkaan)

Öljyä paistamiseen

Sekoita muusin joukkoon jauhot ja käsin paloiteltu lohi ja mausteet.
(Minä surautin kaikki tehosekoittimella soseeksi, mutta ohjeessa kaikki vain sekoitettiin puuhaaarukalla sekaisin.)
Muotoile 8 pihviä käsin ja pyörittele kauttaaltaan korppujauhoissa.
(Minä lapoin lusikalla sosetta paistinpannulle ja paistoin kauniin värisiksi.)
Anna pihvien olla kylmässä 30 minuuttia ennen paistamista.
Paista pannulla molemmin puolin noin neljä minuuttia per puoli, runsaassa rasvassa.
Valuta pihveistä liika rasva talouspaperin päällä.




4 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)