keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Broileripataa ja ruisleipä pizzoja


Tänään alkoi aamu broileripadan teolla.
Helppo ja simppeli homma. 
Ruoan ulkonäkö ei ole mitä houkuttelevin, mutta maku oli sitten sitäkin herkullisempi.
Lapsetkin söivät antaumuksella tätä ruokaa.
Seuraavalla kerralla taidan kokeilla laittaa persikkaa tuonne pataan broilerin kaveriksi.
No, nyt lähti sitten ihan lapasesta :) 
Homejuusto olisi myös yksi herkku, jota voisi pataan laittaa mukaan.
Ruoan kaveriksi laitoin kuivahtaneista ruisleivistä pizzaleipiä.
Kaalisalaattikin tuli väännettyä pitkästä aikaa samoin pannari.
Pidimme pannarista parin viikon tauon, kun lapset alkoivat jo hieman kyllästymään ainaiseen pannariin.
Tuli sitten tehtyä lettuja tilalle, mutta pienen tauon jälkeen näytti pannari uppoavan hyvin lapsiin.


 Meikäläisellä sormet syyhyää päästä istuskelemaan tuonne sohvan nurkkaan ja ompelemaan.
Vihdoista viimmein sain ikuisuus projektini eli oman villapaidan siihen malliin, ettei enään tarvitse muuta kuin neuloa pari saumaa yhteen.
Nyt onkin mukavaa saada uusi villatakki, kun ilmatkin alkoivat hieman viiletä.


Mutta eikös aleta broileripadan tekoon?

300 g broilerisuikaleita
1 sipuli
2 tl currya
tilkka öljyä
n, 5 dl vettä
1 1/2 dl riisiä+ohraa
1 kanaliemikuutio
2 tl viherpippuria
1 tl ruususuolaa
1 prk (150 g) smetanaa
1 prk (2 dl )kermaa
1 dl juustoraastetta

PINNALLE: 
n. 1/2 dl juustoraastetta


Paista padassa ensin sipuli silppu ja broilerisuikaleet kypsiksi.
Lisää joukkoon paahtumaan myös curry.
Broilerin ollessa kypsää lisää joukkoon vesi, riisi/ohra sekoitus sekä mausteet ja kanaliemikuutio.
Viherpippuri kannattaa murskata kämmenellä pieniksi palasiksi.
Laita pata uuniin 225 asteeseen noin 30 minuutiksi.
Sekoita smetana, ruokakerma sekä juustoraaste sekaisin ja 
lisää seos broileripataan ja sekoita hyvin.
Ripottele vielä ruoan pinnalle hieman juustoraastetta ja paista toiset 30 minuuttia uunissa.


Tässä varma valinta teinityttöjen sydämeen.
Ainakin meillä nämä häviävät alta aika yksikön lautaselta.
Ja mikä parasta kuivat leivät saa helposti pois kuleksimasta leipälaatikon pohjalta.

Tällä kertaa laitoin leipiin ketsuppia, metwurstia, kinkkurouhetta, tomaattia pieniksi leikattuna.
Sitten hieman valkosipuli rouhetta ja basilikaa sekä juustoraastetta.
Ja ei muuta, kuin pizzat uuniin 225 asteeseen broileripadan kanssa noin 10 minuutiksi.
Näissä kannattaa kyllä olla tarkkana, ettei leipät aivan käristy.
Kaikki uunit, kun paistaa hieman eri tavalla.

6 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)