kotiliesi

sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Omenapiirakka


Jospa saisin välillä taas kirjoitettua teille jonkun reseptinkin tänne blogiini.
Tästä piirakasta on jääkaapissa enään yksi pieni palanen.
Mutta sehän vain tarkoittaa sitä, että hyvää on ollut :)
Jos vielä tänään kerkiän niin teen toisen omenapiirakan tänään herkuteltavaksi.
Saapi nähdä kuinka muijan käy, on meinaan semmoinen hikinen ilta vielä tiedossa.
Olisi tarkoitus tämän kirjoittelemisen jälkeen vaihtaa lakanat, laitella pyykit ja imuroida tämä alakerta.
Mutta asia kerrallaan.
  

Tänään ollaan jo muutenkin touhuttu yhtä´sun toista.
Päiväruoan jälkeen lähdimme näet Ukkoseni kanssa vaeltamaan tuota samaista Birgitanpolkua jonka veljeni kanssa reilut kuukausi sitten vaelsimme.
Nyt mentiin vain eri suuntaan Sääksjärveltä Höytämön lenkin.
Oli kyllä upeat maisemat tämäkin luonnonkivi rykelmä laittoi miettimään, kuinka jääkausi on muuttanut maisemaa.
Ukkoseni meni kuvaan, että saatte hieman tuntumaa kuinka isoja lohkareita nämä tosiaan olivat.


200 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 muna
2/3 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria

Pinnalle:

3-4 omenaa
kanelia ja sokeria

Sulata voi ja sekoita kulhossa sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää jauhot, mutta älä lisää vielä leivinjauhetta.
Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa,jonka sitten murustat piirakan päälle.
Lisää nyt taikinaan loput ainekset.
Kaada taikina piirakkavuokaan ja laita pilkotut omenat taikinan pinnalle.
Jos omenat ovat happamia kannattaa pinnalle lisätä hieman sokeria, muuten pelkkä kaneli riittää.
Ripottele nyt kahvikupillinen taikinaa omppujen päälle ja laita uuniin 200 asteeseen noin 30 minuutiksi.
Anna piirakan hetki jäähtyä ja tarjoile se sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.



4 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)