tiistai 25. lokakuuta 2016

Banaani-rahkaletut


Olen pitkän aikaa ollut tekemässä banaaneista lettuja.
Eilen sitten lopulta sain aikaiseksi näitä herkkuja väkästää.
Osa syynä oli vanhimman tytön painostus ;)
Varmaan te muutkin vanhemmat olette kuulleet tämän saman lauseen.
"Meillä ei ole jääkaapissa mitään."
Ihmeellinen asia kuinka teinit katsovat jääkaapin sisältöä, kun juuri itse vein ruokaa jääkaappiin ja manasin, ettei jääkaappiin mahdu mitään.


No, kuitenkin nyt on letut testattu ja todella maittaviksi todettu, siis koko perheen voimin.
Pikkuisen on hauraita paistettavia, mutta suosittelen taikinan lepuuttamista jääkaapissa pari tuntia tai vaikka enemmänkin.

Muuten ohje on simppeli ja halpa toteuttaa.


4 banaania
250 g maitorahkaa
4 kanamunaa
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta

Ohjeen voi hyvin tehdä myös ilman leivinjauhetta sekä vaniljasokeria.

Paloittele kuoritut banaanit kulhoon soseuta ne sauvasekoittimella tai haarukalla muusiksi.
Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita hyvin. 
Anna taikinan hetki levähtää ja paista sitten  lettupannulla voita apuna käyttäen kauniin ruskeiksi lettusiksi.
Lämpö ei kannata olla täysillä (minunkin liedessäni on lukemia yhdeksään asti ja itse paistelin nämä kuutosella).
Letut ovat hauraita, joten anna niiden muhia pannulla ensin kypsiksi ja käännä vasta sitten. Näin saat kauneimman lopputuloksen aikaiseksi.


Ja tässä alhaalla sitten kuva lautasesta, joka oli täynnä lettusia. Vaivaiset neljä lettua jäi syömättä, kun kaikki olivat jo aivan ähkyinä.
Lisää kuulemma saa tehdä, sanottiin jo pöydästä noustessa.
Että sellainen iltapala meillä oli eilen illalla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)