kotiliesi

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Rieskaburgerit


Eilen illalla tuli pidettyä oikea mättö-ilta.
Tein hampurilaisia perunarieskan sisään ja hyväähän se oli.
Ohje on peräisin huhtikuun Maalla- lehdestä.

Tänään ollaan taasen menossa katselemaan keittiöpuutarhoja Ukkoseni kanssa.
Illalla netistä katseltuamme sopivia ehdokkaita sisäkasvihuoneeksemme löytyi niin monta hyvää vaihtoehtoa, että on aivan pakko käydä paikanpäällä hieman tiirailemassa valikoimaa.


8 kpl pieniä rieskoja

200 g naudanjauhelihaa
1/2 tl ruususuolaa
vajaa 1 tl rouhittua mustapippuria

4 siivua ceddarsulatejuustoa
100 g pekonia
2 tomaattia
4 salaatinlehteä
suolakurkkukuutioita
hampurilaiskastiketta

Kastike:

1 dl ruohosipulia
2 dl kermaviiliä
ripaus ruususuolaa, sokeria
ja mustapippuria




Sekoita ensin kastikkeen ainekset sekaisin ja laita se jääkaappiin makustumaan, kunnes hampparit ovat valmiita syötäviksi.
Muotoile jauhelihasta neljä ohutta pihviä kostutetuin käsin.
Pihvit saavat olla hieman isonpia kuin rieskat. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
Jätä pihvit odottamaan paistamista huoneenlämpöön.

Paista pekonit pannulla rapeiksi.
Paista sitten jauhelihapihvit molemmin puoli ruskeiksi pekonin rasvassa.
Käännettyäsi pihvin laita kunkin pihvin päälle yksi sulatejuustoviipale.

Kokoa hampurilainen. 
Lämmitin rieskat leivänpaahtimessa, mutta yhtähyvin ne olisi voinut lämmittää uunissa tai mikrossa lämpimiksi.
Laita rieskan sisään salaatinlehti, pihvi, tomaattiviipaleita, pekoisiivut sekä suolakurkkua.
Valele päälle kastikkeet.
Paina toinen rieska päälle ja nauti heti.


8 kommenttia:

  1. Herrrkullisen näköisiä, tuli ihan nälkä :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Noita on pakko testata!

    -Johanna

    VastaaPoista
  3. Nam, kuulostavatpa herkullisilta! :D
    Kauhee nälkä, ei millän malttaisi odotella, että kaslerpihvit hautuisivat mureiksi.. Kuola alkaa valumaan entisestää, kun katselee tällaisia herkullisia ruokakuvia.. :,D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen :(
      Kamala nälkä ja katsella ruokablogeja. Ei ollenkaan hyvä yhdistelmä.

      Poista
  4. Näyttääpä sairaan hyvältä!
    Meillä ei ollakaan pitkiin aikoihin hampurilaisteltu :)

    VastaaPoista
  5. Hampparit on niin hyviä itsetehtynä vielä parempia :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)