keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Pinaatti-fetauunimunakas


Tätä suunnattoman herkullista uunimunakasta tein viimme viikolla.
Veljeni perheineen tuli piipahtamaan heti hoidokeiden lähdettyä. Siispä piti saada nopeasti jotain suuhun pantavaa. Löysin netin ihmeellisestä maailmasta tälläisen ohjeen, jonka sitten hieman suurensin omalle uunivuoalleni sopivaksi. Ohjeen nimikin oli osuvasti ihanin uunimunakas ja niin se kaikkien meidän mielestä olikin, paras tähän astisista munakkaista, mitä olen tehnyt.
Munakkaita sekä munakokkelia on tullut tehtyä urakalla, kun Ukkoseni kaveri näitä munia on meille myynyt suoraan tilalta.

Tein toisen puolen munakkaasta ilman tomaattia.
Kun muistelin, että veljen vaimo on tomaatille allerginen. No, turhaa tein sehän olikin mansikka jolle hän allergisoi. Naurettiin kuitenkin asialle, että punaisia kumpikin. Voihan niissä sekaisin mennä ;)


9 kananmunaa
2 dl kermaa
1/2 tl ruususuolaa
1 pkt (200 g) fetaa
1-2 dl ruohosipulia
1/2 tl rouhittua mustapippuria 
3-4 kourallista pakaste pinaattia
(oikeaan ohjeeseen tuli tuoretta, mutta eihän minulla näin hät´hätää sellaista löytynyt
ja vasta myöhemmin totesin veljen vaimon kanssa, että tähän olisi hyvin käynyt kuivattu nokkonenkin.)

PÄÄLLE:
tomaatti siivuja

Voitele uunivuoka.


Sekoita kaikki ainekset keskenään ja murenna feta käsin joukkoon. Lado tomaatti viipaleita munakkaan päälle.
Kaada seos voidellulle uunivuoalle ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

2 kommenttia:

  1. Kiva idea tämä. Kätevä tarjottava isollekin porukalle, kera vaikka salaattia. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, meilläkin on yleensä salaattia uunimunakkaan kaverina. Tulee ihan täyttävä ruoka.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)