kotiliesi

maanantai 19. syyskuuta 2016

Lämmin lihapullaperunasalaatti


Meidän perheen päivälliset on tänä viikonloppuna olleet tälläisiä salaatteja.
Mutta tämäkin salaatti on täyttävä ja lämmin herkku.
Oli kyllä niin suunmukaista, että täytyy toisenkin kerran tätä salaattia väsätä.
Tästä ohjeesta tulee neljälle hengelle kelpoa ruoka.

Eilinen iltapäivä oli sellainen hulapaloo, ettei toisesta väliä.
Viikonloppu meni enemmän ja vähemmän yrttipuutarhan valitsemisessa ja kaupoissa kierrellessä, että pyykit, siivoukset yms. meinasi jäädä viimmetinkaan.
Siinä sitten kuurasin ja puunasin, imuroittin ja vaihtelin lakanoita sekä ripustelin pyykkiä.
Sitten olikin valmiiksi jo niin kuuma, että oli mukava päästä hikoilemaan saunan lämpöön :D
Oli siinä semmoinen hikinen parituntinen, jonka olin kyllä itse itselleni aiheuttanut.



LIHAPULLAT:

200 g naudanjauhelihaa
1 dl kermaviiliä
1/2 pss sipulikeittoasineksia
1 voileipäkeksi tai 2 rkl korppujauhoja
1 kananmuna

PERUNASALAATTI:

10 keskikokoista perunaa
1 omena
1 pieni punasipuli
1 dl kermaviiliä
1/2 dl suolakurkku kuutioita
1 rkl sinappia
1/2 dl ruohosipuli silppua
1 tl valkosipuki ruohetta
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta


PINNALLE:

ruohosipulia silputtuna
  


Laita ensin kuoritut perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

Tee kastike eli sekoita loppuun kermaviiliin mausteet ja sinappi sekä suolakurkkukuutiot.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Laista hetkeksi jääkaappiin makustumaan.

Sekoita  kermaviilin joukkoon sipulikeittoainespussista puolet sekä korppujauhot tai voileipäkeksi kaulimella murskattuna pieneksi muruksi.
Anna massan turvota noin 5 -10 minuuttia.
Lisää joukkoon muna ja jauheliha. Sekoita massa tasaiseksi ja anna sen makustua hetki jääkaapissa.
Muotoile jauhelihamureke taikinasta pieniä lihapullia.
Taikinasta tulee noin 20-25 pientä lihapullaa.
Paista ne uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Kun perunat on kypsiä kuutioi perunat suushun sopiviksi paloiksi.
Paloittele kuorittu omena ja hienonna punasipuli pieniksi.
Laita kaikki ainekset salaatti kulhoon ja sekoita, 
Sekoita joukkoon myös kastike.
Koristele vielä ruohosipulilla.


2 kommenttia:

  1. Kiva idea. Usein jää perunoita edelliseltä aterialta ja ne voisikin käyttää näin eikä aina paistaa pannulla. Tehdään jo tänään. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä juuri, hyvä tähderuoka :)
      Tein tällä viikolla edellispäivänä keittämistäni perunoista mehevän jauhelihaperunalaatikon.
      Nuo keitetyt perunat ovat mukava apu. Ei tarvinnut paistaa uunissa kun sen, että ruskistui pinnasta.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)