kotiliesi

torstai 29. syyskuuta 2016

Kaali-lohilaatikko


Viimme viikko oli taas näitä kiireisiä viikkoja melkein joka päivälle oli jotain menoa.
Ruokaa tuli silti tehtyä ja niitä tänne nyt koitan teille saada kirjoiteltua.
Tämäkin herkullinen kaali-lohilaatikko oli suussasulavan herkullista.
Ohjeen löysin vanhasta Maku-lehdestä vuosikertaa 7/2005.

Tänään kävin heti hoidokeiden lähdettyä kirjastossa ja siellä tapasin entisen hoidokin äitinsä kanssa. Sovittiin näkevämme parin viikon päästä kirjastolla ja jutellaan tuosta kuukausi sitten tekemästäni Birgitan-kierros samoamisestani.
Kyllä tämä aika menee niin äkkiä.
Minä olin niin ajatellut vielä tänä syksyna tehdä edes pienen samoamisen Ukkoseni kanssa, mutta haaveeksi on jäänyt. Nytkin on kahden viikon viikonloput jo puukattu niin täyteen, ettei varmaan kerkiä edes laittaa vaelluskenkiä jalkaan.
No, mukavaahan se on, että löytyy tekemistä :)


800 g valkokaalia
2 sipulia
1 dl riisiä (minulla ohra-riisi seosta)
300-400 g kylmäsavulohi viipaleita 
(minulla saman verran marinoituja lohisuikaleita)
1 rkl tilliä
1 tl mustapippuria
1 tl ruususuolaa
2 dl ranskankermaa
3-4 dl maitoa
1 kananmuna
1/2 dl hunajaa



Suikaloi kaali ja sipuli.
Kypsennä kaali-sipuli suikaleet, joko höyrystämällä tai pienessä vesitilkassa.
Valuta lävikössä.
Levitä uunivuokaan kaali-sipuliseos, ohra-riisiseos, lohisuikaleet (laitoin myös raakana joukkoon), sekä mausteet.
Sekoita ranskankerma, maito, muna ja hunaja keskenään ja kaada mukaan vuokaan.
Paista 175 asteessa reilu tunti.
Kunnes vuoan pinta on saanut kauniin värin pintaansa ja munamaito on hyytynyt.

Tämän ruoan kaveriksi olisi hyvin sopinut puolukkahillo :)


5 kommenttia:

  1. Melkein tuli tuoksut nenään. Herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  2. Eipä olisi tullut mieleen laittaa lohta kaalilaatikkoon. Tätä kyllä teen jossain vaiheessa itselleni. Yksin saan syödä meillä kaaliruuat ja juuri tein jauhelihaversion. Kiitti kun kerroit tästä ideasta. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on todella herkullista kannattaa ehdottomasti kokeilla.

      Poista
  3. Minäkään en oo koskaan aatellut lohta ja kaalia yhdistää. Tämäpäs vinkki menee kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Vie muuten kielen mennessään.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)