perjantai 9. syyskuuta 2016

Avokadolevite


Nuorimmainen tuossa viimme viikolla illalla tuli pyytämään avogadolevitettä leivälleen, silloin en enään jaksanut asiaan pahemmin perehtyä, vaan lupasin viikonvaihteessa perehtyä asiaan. 
Tein arki-illan helpon version levitteestä eli muussasin haarukalla avokadon ja laitoin ripauksen suolaa sekaan (pippuria ei tyttö silloin tahnaansa halunnut).

Viikolla kävin kirjastossa ja mukaan tarttui Hanna Pakarisen Vireyttä vuosiin viisailla valinnoilla-kirja ja sieltä löytyi avokadolevitteen ohje. 
Mutta sitten tupsahti Peggyn pieni punainen keittiö-blogiin Vappu Pimiän avokadotahnan ohje. Aivan kuin tilauksesta, nämä kumpikin levitettä pompsahti juuri nyt näkyville.

Oma versioini on hieman mukaeltu Vapun ja Hannan levitteestä. 
Hieman lisäilin valkosipulia ja chiliä joukkoon :)
Ne kunovat meidän tuvan lempi mausteita.


Tässä tekemäni levite: 

3 avokadoa
1/2-1 sitruunan mehu
1/2 tl ruususuolaa
2 rkl hyvää oliiviöljyä
n. 1/2 dl parmesaani raastetta
1/2 tl chiliärouhetta
1 pieni valkosipulin kynsi
1/2-1 tl murskattua mustapippuria

Leikkaa avokadot puouliksi ja ota kivi pois.
Kaavi avokadon liha lusikalla kuoresta.
Muussaa avokado haarukkaa apunakäyttäen ja mausta mieleiseksesi.
Jos vain kerkiät anna hetki makustua jääkaapissa, mutta hätäisemmät nauttii herkun heti. Niinkuin se tapahtui meidän perheessä.



Hanna Partasen ohje oli simppelimpi:

1 kypsä avokado
2 rkl Turkkilaista jogurttia, smetanaa tai kermaviiliä
1 valkosipulinkynsi
1-2 tl sitruunanmehua

Ohje on sama kuin ylä puolen levitteessäkin.

1 kommentti:

  1. Avocado on ihan älyttömän hyvää!
    Omaani laitan ihan vaan hedelmää, 1-2 limeä, ripauksen suolaa ja vähän hienonnettua chiliä :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)