torstai 18. elokuuta 2016

Juustoinen uunilohi


Tässä  on päivät menneet niin tiuhaan tahtiin, eikä kirjoitella ole paljoa kerennyt.
Välillä on näitä omia menoja ja sitten tyttöjen juttuja eli tämäkin ilta meni nuorimmaisen kasvikansion kanssa väkästäessä (tämä on jo neljäs kasvikansio jota olen koittanut väkästää ja siltikään ei kasvit mene päähäni :)), sekä vanhemman tytön äidinkielen aineen otsikkoa miettiessä
Sitten olen päällystänyt ainakin kaksikymmentä kirjaa ja vihkoa.
Tytöt niin sanoivat, että he päällystävät tänä vuonna kirjat itse, .minun jälkeni kuulemma ei enään kelpaa.
No, tulin illalla kaupungilta omista menoistani kotiin, niin mitä vanhat silmän näkivätkään.
Keittiön pöydällä minua odotti kirja pino ja kauppa-lista, jossa pyydettiin ostaa kaksi vihkoa :D


Tuossa alku viikosta tuli tehtyä uunilohta taas pitkästä aikaa.
Ukkoseni kävi kaupassa ja toi tuollaista pekoni-sipulin makuista kermaa.
Mietin pitkään mihin sen käyttäisin ja nyt sille löytyi hyvää käyttöä.

Viilsin 600 g lohifileeseen noin kahden sentin välein viillot, joihin laitoin kanttarelli-tuorejuustoa väleihin.
Sitten tuo pekoni-sipuli kerma päälle ja mausteiksi tilliä ja sitruunapippuria sekä puolikas sitruunan mehua vielä päälle.
Hyvää tuli näinkin... lisukkeeksi oman maan uusia pottuja sekä munakokkelia ja salaattia.
Kyllä kelpasi koko porukalle.


2 kommenttia:

  1. Nam kun kuulostaa hyvälle! :) Sinun blogiasi on mukava seurata, kun kerrot aina vähän kuulumisia reseptien lisäksi. Meillä tuota pekoni-sipuli-kermaa laitetaan kinkkukiusaukseen ja on muuten hyvää! Joskus jos haluaa oikein herkutella, niin laitetaan vielä kinkkukiusauksen päälle lopuksi paketti pekonia ja eikun uuniin vaan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kunpa muistaisin tuon pekoni kikan seuraavaa kinkkukiusausta tehdessäni :)
      Kiitos vinkistä.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)