maanantai 15. elokuuta 2016

Italialainen vaalea leipä



Tänään ajattelin yllättää tytöt iloisesti. 
Koulusta tullessaan saavat juuri uunista tullutta vasta leivottua leipää.
Ohjeen valitsin tuolta Valion-sivuilta.
Oli niin mukavan tuntuinen ohje, etten edes soveltanut sitä ollenkaan.

Tänään olisi tarkoitus saada siliteltyä pino vaatteita hoidokeiden nukkuessa. 
Iltapäivästä taas olen menossa kaupungille harrastuksieni pariin. 


3 dl lämmintä vettä
7 dl vehnäjauhoja 
2 1/2 tl kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
2 1/2 tl intiaanisokeria
2 rkl oliiviöljyä

VOITELUUN:
1 kananmuna
1 rkl vettä

Sekoita kuivat ainekset kuumaan veteen.
Lisää kunnon sekoituksen jälkeen öljy.
Vaivattuasi hetken aikaa laita taikina kohomaan leivinliinan alle vedottomaan paikkaan.


Laitoin juuri valmiin taikinan kohoamaan.
 Nyt saa rauhassa kohota noi tunnin verran ja vaivaan taasen noin 5-10 minuuttia ja uusi kohotus puolisen tuntia.


Kumosin kohonneen taikinan leivinpaperiselle uunipellille, viilsin leipään syvät viillot veitsellä ja voitelin kananmuna-vesiseoksella.

Nyt pitäisi leivän olla paistamista vaille valmis.
180 astetta ja puoli tuntia niin pitäisi leivän olla valmis nautittavaksi.



Voin vielä kertoa teille, että tuoksut on taas mitä mainioimmat täällä tuvassa.
Mikään ei ole sen ihanampaa, kuin uunista tullut leipä ja hieman sulanut voi leivän päällä.
Täytyyköhän huomenna väsästä uusi leipä, kun tämä hupenee meillä niin sukkelaan.



2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä!
    Kyllä tuore leipä on parasta! Ja varsinkin itse tehty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, jo tuo tuoreen leivän tuoksu saa aivan tolaltaan.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)