perjantai 19. elokuuta 2016

Herkuttele perunoilla- kirjan perunakroketit


Täytyy näin heti teille ilmoittaa, että nyt tulee sitten herkkujen herkku ruokaa.
Söimme meinaan Ukkoseni kanssa itsemme aivan ähkyiksi tätä herkkua äsken iltapalaksi. 

Sain tuossa Minerva-kustannuksesta ihanaakin ihanamman kirjan HERKUTTELE PERUNOILLA 
Ranskalaisen keittiön 100 parasta reseptiä- kirjan ja en voi muuta kuin suositella tätä teille kaikille.
Siis herkkua kannesta kanteen ja pikkurahalla. 
Perunaruokia laidasta laitaan, niin salaatit, kuin keitotkin tuntuu olevan mitä parhaita pataruoista puhumattakaan yms.

  
Nyt valitsin teille kirjasta tarjottavaksi nämä perunakroketit, mutta kaikki kirjan reseptit tuntuvat olevan sitä luokkaa, että kaikki tulee kokeiltua.
Pienesti oikaisin reseptissä, mutta tuossa ylhäällä ihka oikea resepti teille, joilla on enemmän viitseliäisyyttä ja aikaa.


Tässä aivan sama ohje pienin oikaisuin ja muokkauksin (Se minulle sallittakoon.)

5 keitettyä perunaa
30 g voita
1 kananmuna
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/4 tl muskottipähkinää

Kuorrutus

1 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
2-3 dl voileipäkeksejä johon sekoitin 1/2 tl valkosipulirouhetta ja rippusen ruususuolaa



Raa'asta keitetyt perunat todella pieneksi raasteeksi ja lisääjoukkoon voi. Paista pienellä lämmöllä seos massaksi eli voi sulaa joukkoon ja sekoittelet pikkuhiljaa massaa.
Jätä sitten massa jäähtymään kattilaan.
Lisää muna ja mausteet joukkoon sekoita keikki keskenään.


Laita massa hetkeksi jääkaappiin kiinteytymään.
Riko ensimmäiselle lautaselle kananmuna ja seuraavaan vehnäjauhot sekä kolmannelle lautaselle voileipämuru/mausteseos. (Voileipäkeksit saat sutjakasti muruksi, kun laitat ne leipäpussiin ja kaulitset pari kolme kertaa kaulimella päältä.

Sitten vain kädet taikinaan ja palluroita tekemään. Sotkuista puuhaa, mutta vaiva on sen arvoista.

Eli ota suht´koht saman kokoisia annoksia perunamassaa käsiisi ja pyöritä pallero. Kastele yltä päältä kananmunaseoksessa, sitten vehnäjauhoissa ja kolmanneksi voileipä/mauste murusissa. 

Laita pallerot taasen hetkeksi jääkaappiin, niin pallerot hieman kovenevat ja pystyt vielä muotoilemaan niitä pyöreämmiksi ennen friteerausta.

Minulla on itsellä tuo rasvakeitin jonne sitten pallurani laitoin, mutta jos sinulla ei sellaista satu olemaan ei hätää, laita paistinpannulle oljyä noin 4 cm:n verran ja aseta pallurasi sinne kellumaan. Kääntele hieman lastalla, että saat tasaisen värisen pinnan näihin herkku krutonkeihisi.
Friteerauskeittimessä paistoin palleroitani noin viitisen minuuttia tai kunnes sain oikein kauniin värin krutonkeihini.
Eiköhän sama aika ole suurinpiirtein tuolla uppopaistolla paistinpannullakin.


Sitten vain salaattia lautaselle ja pallerot sekaan hieman salaatinkastiketta ja avot, ihanaakin ihanampi lounas on valmis nautittavaksi.

Mietimme juuri Ukkoseni kanssa, että nämä sopisi niin hyvin myös pihvien kaveriksi ja mikä ihana vieras tarjottava tästä tulisikaan. 
Maut ovat niin herkulliset ja näyttävä annos, että aivan kuin ravintolassa söisi.

SUOSITTELEN TEILLE KAIKILLE, KOKEILKAA IHMEESSÄ ...
Halpoja, herkullisia, mutta hiemankärsivällisyyttä vaativia, ihanaakin ihanampia perunakroketteja.

2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)