kotiliesi

perjantai 8. heinäkuuta 2016

Kiinalainen kaalisalaatti


Taas on viikko vilahtanut sellaisella vauhdilla, ettei millään voisi uskoa nyt olevan jo perjantai.
Tänään meillä herkutellaan lasten kanssa ranskalaisilla ja sen kaveriksi tein tälläisen hieman pitzasalaattia muistuttavan kaalisalaatin.
Makua salaatista löytyy oikein kunnolla ja maku vain paranee mitä pitempään salaatti saa muhia liemissään. 


Nyt on suurin osa hoidokeista jo kesälaitumilla ja ensi viikon jälkeen on sitten meidän kaksi viikkoisen kesäloman vuoro.
Meillä kesäloman ensimmäinen viikko menee rippijuhlia valmistellen.
Tässä hieman kukkaloistoa, jonka olemme saaneet hoidokeilta ja heidän vanhemmiltaan kesäloman alkaessa.


1 kaali
 1 sipuli
1 paprika
 1 dl sokeria
 (minä laitoin puolet sokeri määrästä)

Tähän päälle keitetään liemi:
1,5 dl omenaviinietikkaa
0,5 dl vettä
1 dl öljyä
1 tl suolaa 
1 rkl sinappia 
 pippuria maun mukaan

 Suikaloi kaali, sipuli ja paprika ohuiksi suikaleiksi ja sekoita ne keskenään.
Laita liemen ainekset kattilaan ja kiehauta niitä pari minuuttia. 
Kaada liemi kaalinsalaatin päälle, sekoita ja anna makustua jääkaapissa tunnin verran tai enemmänkin.


2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)