tiistai 5. heinäkuuta 2016

Chorizorisotto


Ostin tuossa viikonloppuna chorizo-nakkia ja ajattelin tehdä siitä salaattia. 
No, nyt on puolet paketista käytetty ja toinen puoli saa odotella seuraavaa inspiraatiota. 
Nyt kuitenkin ruoaksi tuli chorizorisottoa. 

Taisin onnistua, kun nuorempi tytöistä tuli jo yläkerrasta ja kyseli, että mikäs täällä tuoksuu niin hyvälle ja söi lautasellisen kehuen ruokaa.
Ukkoseni kehuista en viitsi edes kirjoittaa, kun se on  niin kaikki ruokainen yksilö.
Laitat sitten mitä vaan nokan eteen niin kaikki on hyvää ;)


Aineksia tähän ruokaan ei paljoa tule, mutta maistuu kyllä tuliselle ja niin herkulliselle.
Minulla näet oli chorizo-nakeissakin chiliä eli potkua ruoassa löytyy.

Tästä ohjeesta tulee ruokaa neljälle hengelle.


Ota esiin...

2 chorizonakkia
1 sipuli 
2 valkosipulinkynttä
1/2 rkl öljyä
2 tomaattia
 1 1/2 dl riisiä
n. 4 dl kiehuvaa vettä
vajaa 1 tl ruususuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

Leikkaa sipulit pieniksi ja kuullottele niitä padassa pienessä öljy tilkassa viitisen minuuttia.
Lisää sitten joukkoon chorizo-nakin palat.Leikkaa joukkoon vielä paloitellut tomaatit.
Anna hetki muhia ennenkuin lisäät riisin.Sekoittele riisiä nakki/sipuliseoksessa.
 Niin, että riisi saa makua seoksesta. Lisäile nyt vettä ruoan sekaan pikkuhiljaa. Niin kauan, kun riisi on kypsää (minulla tämä vaihe kesti noin 15 minuuttia, mutta kannattaa katsoa riisipaketin kyljestä keitto-aikoja). 
Mausta risotto itsellesi sopivaksi ja nauti.


2 kommenttia:

  1. Sulla on sitten samanlainen isäntä kun mullakin - kaikki menee suusta alas mitä eteen vaan laittaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei ole vielä sellaista ruokaa löytynyt mikä eo kelpaisi.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)