kotiliesi

sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Mansikka-raparperipiirakka


Ukkoseni laittaa eteisen paneelia kattoon ja minä käyn auttamassa aina Ukkosen pyytäessä.       Välillä sekoittelen kananmunia ja sulatettua voita jauhoihin.
Täällä on tulossa kolme kappaletta piirakoita, kaikki samaa sorttia, mansikkaa ja raparperiä täytteenä.
Näistä piiraista yksi syödään heti ja loput päätyy pakastimeen.
Saadaan sitten yllätysvieraidenkin kanssa maistella.
Ja jos säilyy heinäkuun puoleen väliin pakasteessa, niin ensimäiset piirakat vanhimman tytön rippijuhliin on jo tehty.
Sen näkee sitten kuinka käy.

Tämä ohje on tuolta Pullahiiren blogista napattu.
Ohje on nopeatekoinen ja helppo, niinkuin minun kaikki ohjeeni. Eihän kokkaaminen tarkoita sitä, että keittiössä tarvitsee hääräillä koko päivää. Eikä minun selkäni kyllä kestäkään ihan hirveää näpertämistä. Sitten menee loppu ilta sängyssä maaten, eikä se ole ollenkaan kiva homma se.




Pohja:

8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl sokeria
4 1/2 dl kerma-maito 
2 kananmunaa
200 g voita


250 g raparperia
250 g mansikoita

Muruseos:

60 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria


Sulata voi.
Voin jäähdyttyä sekoita pohjan kaikki ainekset hyvin sekaisin keskenään.
Kaada taikina joko kolmeen piirasvuokaan tai uunipellille (30*40 cm).

Pilpo kuoritut raparperit ja mansikat paloiksi asettele taikinan päälle.

Nypi muruseos sormin murumaiseksi seokseksi ja ripottele piiraiden pinnalle.

Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin päälleen.


2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)