lauantai 25. kesäkuuta 2016

Kesäkurpitsarulla


Eihän me osattu olla tuon Ukkoseni kanssa taaskaan jouten, vaan mentiin ja pestiin tuo pihasauna. 
Nyt on Ukkoseni laittamassa puita padan ja kiukaan alle ja pian päästään putipuhtaaseen saunaan saunomaan.


Päivällä grillailtiin ribsejä, täytettyjä herkkusieniä, grilli tomaatteja sekä tälläinen kesäkurpitsarulla.
Oli muuten hyvää. Lupauduin jo tekemään näitä toistekin.

Ohje on helppo.
Oikeassa ohjeessa ei ole laisinkaan mozzarellaa eikä pekonia, mutta minä löysin jääkaapista mozzarella paketin, jonka päivämäärä alkoi uhkaavasti lähestyä ja ajattelin sen näin hyötykäyttää ja sopi ruokaan todella hyvin.
Pekonia taas jäi kolme siivua noista täytetyistä herkkusienistä ja ne päätyivät myös täytteen sekaan.
Tätä ohjetta siis voi itse muunnella parhaaksi näkemillään aineksilla.
Siis mitä kaapista löytyy on tässä asiassa kova sana.


1/2 kesäkurpitsa
1/2 tl ruususuolaa
1 valkosipuli
150 g herkkusieniä
1 pss mozzarellaa
3 pekonisiivua
nippu ruohosipulia
1/2 tl mustapippuri
ripaus chilijauhetta

Vedä juustohöylällä kesäkurpitsasta suikaleita ja laita ne folion päälle limitäin.
Suolaa kesäkurpitsat eli ripottele suikaleiden pinnalle suola.
Anna suolan hetki imeytyä kesäkurpitsaan.
Tee sillä välin täyte. 
Pilko sienet ja paista ne pannulla lisää joukkoon pekoni palat, valkosipuli murska ja ruohosipuli silppu. Mausta haluamaksesi.
Kuivaa talouspaperilla kesäkurpitsojen pinta ja kaada paistettu täyte tasaisesti kesäkurpitsa siivujen päälle ja lado vielä mozzarella viipaleet päälle..
Kääri foliota apunakäyttäen kesäkurpitsat kuten kääretorttu rullalle.
Grillaa kesäkurpitsa "kääretorttua" noin 10-15 minuuttia grillin keskilämmöllä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)