kotiliesi

lauantai 4. kesäkuuta 2016

Kesäkurpitsakiekot jogurttikastikkeella



Täällä Tupun tuvassa on niin ihanat tuoksut valloillaan.
Kävin tänään kirjastossa kääntymässä ja löysin Olga Temosen kasviskeittokirjan Emäntänä Olga.
Ukkosta odotellessa parturista kerkisin jo selailla kirjaa smoothieta nauttiessani salatti-baarissa.
Kotiin päästessä olin jo koko kirjan käynyt lävitse. 
Päätin sitten kokeilla tätä kesäkurpitsapihvi-ohjetta hetinmiten.

Nyt tulivat juuri uunista ja tuoksu on kyllä niin herkullinen, että kerkeääköhän sitä odotella tuon Ukkosen paistamia grilli pihvejä näiden kaveriksi.

Tytöillä sitten alkoi ansaittu kesäloma ja kummatkin ovat menoillaan. 
Nuorempi meni kavereilleen yöksi ja vanhempi taas kaverinsa kanssa kaupungille. 
Pikkuisen oltiin Ukkoseni kanssa pitkin hampain, kun tyttö ilmoitti kaupungille menosta.
Nythän on juuri koulujen loppumis viikonloppu ja meno varmaan sen mukaista.

1 iso kesäkurpitsa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl kapriksia
n. 100 g fetajuustoa
juustoraastetta

Viipaloi kesäkurpitsat ja asettele leivinpaperiselle uunipellille
Ripottele kiekkojen päälle hienonnettu sipuli ja valkosipuli.
Lisää vielä kaprikset sekä murennettu fetajuusto ja lopuksi juustoraaste.
Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.



JOGURTTIKASTIKE

1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
1/2 rkl oliiviöljyä
1 tl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
1 1/2 tl paprikajauhetta
ripaus chiliä
1 rkl sinappia
ruususuolaa
rouhittua mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna makustua jääkaapissa noin tunti ennen nauttimista.

2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)