torstai 16. kesäkuuta 2016

Kaalilaatikko bataatilla


Eilen saimme tytöt takaisin kotiin Ruotsista.
Viikko oli kuulemma mennyt nopeasti ja hauskaakin oli ollut.
Ilosena yllätyksenä vanhin tyttö oli tätillään oppinut syömään porkkanoita dipin kanssa. Meilläkin niitä on aina joskus ollut, mutta ei ole kotona niitä maistellut.
Heti tänään tein porkkana-  ja kurkkutikkuja jääkaappiin ja kaikki on mennyt parempiin suihin. Piti oikein käydä vielä toisen kerran kaupassa hakemassa lisää porkkanoita, kun pääsi jo loppumaan.


Eilen kävi myös veljeni tyttärensä kanssa kyläilemässä ja keräsimme veljen kanssa taasen mustanviinimarjan lehtiä.
Minä kuivatan omani saunassa ja laitan lasipurkkeihin odottamaan talvea ja tee hetkiä.

Viikonloppuna kävi myös toinen veljeni vaimonsa kanssa kyläilemässä.
Tuli sitten puheltua ruokakuulumiset ja veljen vaimo kertoi tehneensä kaalipataa bataatilla höystettynä. Siitähän minä innostuin niin, että oli heti seuraavalla kauppareissulla ostettava bataattia ja kaalilaatikko ainekset.
Ja ei muuta kuin tuumasta toimeen...
Bataatti muuten sopii kaali ruokiin, kuin nenä päähän.
Tuo sellaisen mukavan makean lisän ruokaan.

Minä jätin bataatit aika ronskeiksi paloiksi, mutta nehän voi hyvin raastaakin tai keittää ja soseuttaa joukkoon, jos ei halua tälläisiä roiseja paloja ruokaansa.




n. 700 g kaalia
500 g bataattia
2 sipulia
400 g sika-nauta jauhelihaa
1 tl valkopippuria
3 rkl meiramia
2 tl ruususuolaa
1 dl siirappia
1 dl puuroriisiä
8 dl maitoa

Suikaloi kaali. Hauduta se sitten kokoon pienessä vesitilkassa kattilassa.
Valuta kaali.
Hienonna sipulit ja paista jauhelihan kanssa pannulla. Mausta jauheliha.
Leikkaa bataatti haluamasi kokoisiksi paloiksi. 
Kaada maito ja riisit uunivuokaan ja sekoita kaikki ainekset sekaisin.
 Paista uunissa 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia.
Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.

Huom. laatikkoa tulee kunnon satsi, mutta tunnetusti kaaliruoat paranee vain vanhetessaan ja maut tulevat paremmin esiin. Niin, että ei huolta vaikka ruokaa jääkin seuraavillekin päiville.


2 kommenttia:

  1. Täälläkin välillä innostutaan dippailemaan kasviksia. Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)