maanantai 27. kesäkuuta 2016

Herkullinen kattilaleipä



Jassoo, taas alkoi arki ja erilaiset askaree.
Nyt saa jäädä puunaukset sekä remppahommat.

Aamu alkoi tuttuun tapaan puuron keitolla ja päivän ruokia valmistellessa.
Eilen tuli laitettua leipätaikina kohoamaan ja tänään saa sitten tuoretta leipää pöytään.

Tämä samainen resepti on jo täällä blogissani "Nopea leipä"-nimikkeellä.
Nyt laitoin leipään puolet ohrajauhoja.
Tätä leipää on niin mukava muunnella, niin saa aina hieman erimakuisena  tarjolle.
Siemenet ja hiutaleetkaan ei ole pois suljettuja tässä reseptissä.



Laita edellisenä päivänä kulhoon...

7 dl vehnäjauhoja
1/4 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 1/2 dl (42 asteista) vettä

Sekoita juuri sen verran, että kaikki ainekset menevät sekaisin.
Laita sitten kulhon päälle muovikelmua ja anna muhia seuraavaan päivään.



Laita uunipata kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen anna padan lämmetä niin kauan, että lämpö uunissa naksahtaa 225 asteeseen.

Kaada sitten taikina pataan kaapijaa apuna käyttäen.
Laita pataan kansi päälle ja anna muhia uunissa noin puoli tuntia.
Sitten vain kansi pois päältä ja paista vielä 15-20 minuuttia.
Kumoa kypsä leipä padasta ritilälle.


Meillä meni jo nuorimman tytön kanssa puoli leipää parempiin suihin.
Ei tässä auta muu, kun laittaa huomiseksi uusi leipätaikina kohoamaan :)


6 kommenttia:

  1. Pataleipä on herkkua, mutta jostain syystä en ole saanut sitä gluteenittomana versiona oikein toimimaan..
    Maistui erikoiselta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, jossain kirjassa olen siihen gluteenittomanakin törmännyt.

      Poista
  2. Kiitos. Tämä leipänen löytyy huomenna siskonmakkarasopan kaverina meiltäkin. Juuri äsken mietin, tekisinkö sämpylöitä, mutta, empäs teekkään vaan pataleivän. Mukavaa ja touhukasta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mustakissa.
      Meillä tehdään vaihteeksi tänään sämpylöitä.

      Poista
  3. Munkin pitäis tehä gluteenittomana, saa nähä onnistuuko.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)