kotiliesi

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Nokkospesto



Noukin tuossa pari päivää sitten pihastamme kaikki nokkoset sekä hieman mustaviinimarjan lehtiä.
Eilen laitoin kasvit pellille ja saunan jälkeen vein ne yöksi kuivumaan puusaunan lauteille.
Aamulla odotti kuivat kasvit ja aloin heti tekemään osasta nokkosista pestoa.


Loput kuivatut herkut laitoin odottamaan seuraavia koitoksia.
Nuo mustanviinimarjan lehdet odottaa talveen ja tee-hetkiin.
Talven tee-hetken menen pelkillä mustanviinimarjan lehdillä ja hunajalla.
Eipä paljon flunssat kiusanneet. No, nyt heti kun lämpimät alkoivat ja en enään kuumaa teetä juo tuli sitten oikein kunnon flunssa päällensä.


n. 1 l kuivattuja nuoria nokkosen lehtiä
1 dl oliiviöljyä
1 dl pinjansiemeniä
1 tl ruusumerisuolaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
2 dl parmesanjuustoa

Viipaloi valkosipulin kynnet ja lisää joukkoon nokkonen, öljy, pinjansiemenet, ruususuola ja halutessasi sitruunanmehu tehosekoittimeen tai mortteliin ja sekoita tahnaksi.
Raasta parmesani ja lisää tahnan joukkoon.

Tarjoile esim. Leivällä, pastan, kalan ja kasvisten kanssa tai käy hyvin myös suolaisten piirakoiden täytteenä




4 kommenttia:

  1. Meilläkin löytyis noita molempia pihasta. Nokkosta enemmän =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä keräsin kaikki mitä meidän pihasta nokkosta löytyi. Tuota mustaherukkaa poimin vielä kunhan tulen terveeksi.

      Poista
  2. Eikö ollut kirvoja? Itse en viitsi kerätä tänä keväänä, kun kirvoja on niin paljon. Nokkosissa ainakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meilläkin on ollut kirvoja paljon. Mutta hävisivät johonkin helteiden tultua.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)