torstai 19. toukokuuta 2016

Juustoinen porkkanasosekeitto


Tuli eilen käytyä kaupassa ja kirjastossa.
 Mikähän siinäkin on, jos kotona on vinopino kirjoja itsellä lukemisen alla, niin varmasti löytyy niin monta hyvää kirjaa, jotka haluaisi lainata.
Mutta meneppäs kirjastoon ja kotona ei ole luettavaa, voit joutua koluamaan koko kirjaston yltýmpäri, että löytäisit jotain itseäsi kiinnostavaa lukemista.

No, jätin suosiolla kaikki lukemisen kirjastoon vain lapsille otin päivälukemiseksi Risto Räppääjä kirjan.
Sorruin kuitenkin keittokirjoihin, joita otin peräti viisi kappaletta.
Selailin kaikki pintapuolisesti kotiin päästyäni ja kaikista mielenkiintoisemmaksi kirjaksi ososittautui Ullan kotiruokaa-kirja.
Sieltä tämäkin keitto on peräisin.
Tein kaveriksi vielä pari tuoretta perunaleipää uunissa. 
Olivat niin lapset, kuin me aikuiset aivan tyytyväisiä päivälliseen.

Ensi viikon ruokalista muuten tuleekin suusimmaksi osaksi tuolta Ullan kotiruokaa kirjasta käsin.


1 iso sipuli
2 valkosipulinkynsi
tilkka öljyä
10 isoa porkkanaa
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
250 g sulatejuustoa (koskenlaskija)
1 rkl rakuunaa
1 tl mustapippuria
(ripaus ruususuolaa)


Silppua sipuli ja kuullota se pienessä öljytilkassa.
Lisää joukkoon kuoritut ja pieniksi paloitellut porkkana palat.
Lisäsin rakuunan jo tässä vaiheessa, mutta toki sen voi lisätä oikea oppisesti vasta keiton soseutettuasi.
Anna muhia keskilämmöllä pari-kolme minuuttia.
Lisää sitten joukkoon vesi ja anna keiton kiehahtaa.
Laita joukkoon myös kasvisliemikuutiot ja anna keiton porista, kunnes porkkanat ovat kauttaaltaan pehmenneet.


Ota sulatejuustosta nokareita ja lisää ne kiehuvaan keittoon.
Soseuta keitto juustojen sulattua sauvasekoittimella.
Mausta vielä mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella Ruususuolaa.
Nauti tuoreen leivän tai patongin kanssa.

2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)