maanantai 16. toukokuuta 2016

Hauki ripsit jogurttikastikkeella


Sunnuntaina tuli valmistettua pitkästä-aikaa hauki ripsejä uppopaistamalla.
Tämä on niin nopea ja herkullinen ruoka, että täytyisi tehdä paljon useimmin.
Jos et halua uppopaistaa ripsejä ne voi aivan hyvin myös paistaa paistinpannulla öljyssä ja voissa. 

Tämä ripsi innostus sai alkunsa lauantai-aamuna, kun katselin soppa 365:ttä teeveestä ennen kauppaan lähtöä.
Siellä valmistettiin ohrasalaatin kanssa meheviä haukiripsejä.
Kauppaan päästyäni oli sitten meidän sunnuntai lounas mietitty valmiiksi eli kalatiskille ja haukea ostamaan ja kyllä kannatti.


Minulla oli noin puolikiloa fileoitua haukifilettä, jotka leikkasin kahden sormen levyisiksi paloiksi.
Murskaa 6 voileipäkeksiä pussissa kaulinta apuna käyttäen pieniksi ja kaada murena lautaselle.
Lisää joukkoon 2 rkl tilliä, 172 dl juustoraastettaa 2 tl makeaa currya ja 1/2 tl ruususuolaa.
Sekoita ainekset hyvin keskenään.

Riko syvälle lautaselle kaksi kananmunaa ja riko munien rakenne. Laita haukipalat munaseoskeen ja nostele haarukkaa apuna käyttäen paloja voikeksi seokseen.
Valuta ylimääräinen kananmuna pois hauki palasta.
Kieputa haukipalaa voikeksi seoksessa nii, että kala on yltä`päältä keksimuruissa.

Sitten kalat ovatkin vaölmiit uppopaistettavaksi eli tein omat kalani kolmessa erässä 160 asteisessa oljyssä.
Pasitoin kaloja öljyssä noin pari minuuttia.


Tei kaloille myös tälläisen kylmän kastikkeen maustamattomasta jogurtista.
Tämä kannattaa tehdä jo hieman aikaisemmin jääkaappiin makustumaan.

Kaada noin 2 dl maustamatonta jogurttia kulhoon ja lisää joukkoon 1/2 dl ruohosipulia, 1 rkl tilliä,
1 tl makeaa currya ja ripaus ruususuolaa sekä viimmeisenä muttei vhäisempänä raastettua inkivääriä 1 tl.
Sekoita kastike hyvin sekaisin ja laita jääkaappiin odottamaan kaloja.


Paistelin meille kalojen kaveriksi röstiperunoita ja tulikin todella herkullinen kokonaisuus tästä koko ruoasta.
Salaattia enään lautaselle ja niin oli annos valmis syötäväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)