kotiliesi

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Gluteenittomat riisipiirakat raejuusto-lohitäytteellä


Otin osaa Moilasen gluteenittomien riisipiirakoiden täytteen keksimis kilpailuun.
Viikonloppuna sain tehtyä
raikkaan ja herkullisen vaihtoehtoni valmiiksi. Tässä on vaan tuntunut olevan semmoista hässäkän poikasta liikenteessä, että koko juttu meinasi jäädä tekemättä.



Moilasen riisipiirakoiden resepti on nyt uudistunut ja piirakoita voi paistaa joko uunissa tai mikrossa. Halutessaan piirakat voi vielä voidella lämpöisenä.
Herkullistahan siitä tuli.


Riisipiirakkani saivat tälläisen juhliinkin sopivan täytteen, jota muuten meinaan tehdä kesällä vanhimman tyttömme rippijuhliinkin syötäväksi.

2 keitettyä kananmunaa
1 pkt (100 g) graavilohta
100 g raejuustoa
n. 1 dl ruohosipulisilppua
ripaus ruususuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
ripaus chiliä

Hienonna haarukalla kuoritut ja keitetyt kananmunat.
Lisää muut ainekset ja sekoita täyte.
(Huom. jätä kalasiivuista hieman päälle koristeeksi.)
Osasta piirakoista tein tulisemmen version ja laitoin hieman chiliä vielä piirakan täytteenkin päälle.



2 kommenttia:

  1. Tiedoksi: Ruoka.fi -sivulla ohjeesi aineksista puuttuu graavilohi kokonaan. Äänestin silti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ja kumarrus sinulle. Laitoin heti reklamaatiota Ruoka.fi sivustolla ja asia on hoidossa. Kiitos vielä kerran tarkkasilmäisyydestäsi.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)