kotiliesi

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Tuhti muikkusalaatti perunarieskalla ja piparjuurimajoneesilla


Ukkoseni sai kaveriltaan vakuumipussissa pakastettuja muikkuja. Tuolla ne on pakastimessa olleet jo jonkin aikaa. Aina välillä ne on tulleet mieleen ja olen harmitellut etten ole niistä saanut mitään tehtyä.
Täksi viikonlopuksi otin oikein asiakseni valmistaa niistä meille ruokaa.

Hyvää ruokaa niistä tulikin. Raikas, mutta tuhti päivällinen on juuri äsken tullut syötyä.


Otin kalat sulamaan edellisenä päivänä ja aamusella valuttelin sitten nesteet pois kaloista ja ruodin ne.
Päät olikin jo poistettu, mutta leikkasin vielä pyrstöt pois, kun arvelin, ettei ne meidän neideille kelpaa. Siinä samassa poistin kaloista selkäruodon. 

Majoneesi

2 dl majoneesia
3 rkl piparjuuritahnaa
2 rkl sitruunanamuehua
pari ripausta sormisuolaa
1/2 tl mustapippuri rouhetta
tilliä ja ruohosipulia

Sekoita ainekset sekaisin ja laita makustumaan hetkeksi jääkaappiin.


n.500 g perattuja muikkuja

Lievitykseen:

2 dl ruisjauhoja
2 tl ruususuolaa
sitruunan raastettua kuorta
1/2 tl valkopippuria

Paistamiseen voita

Sekoita leivitys ainekset sekaisin ja kääntele kalat jauhoseoksessa.
Paista leivitetyt muikut molemmin puolin voissa kauniin ruskeiksi.

Lisäksi: 

1 iso perunariska tai 8 pientä
salaattia
tilliä ja ruohosipulia
1 punasipuli
sitruunan lohkoja

Revi salaattia perunariskan päälle. 
Siivuta sipuli ohuiksi renkaiksi ja kokoa salaatinpäälle sipuleista, yrteistä sekä kuumista muikuista keko.
Kruunuksi huipulle vielä piparjuurimajoneesia ja vierelle sitruunan paloja. 
Päälle voi vielä halutessaan laittaa punasipulia koristeeksi.


2 kommenttia:

  1. Paistetut muikut ovat niin maailman parhaimpia ja varmasti herkullisia piparjuurimajoneesin kanssa rieskan päällä. Nam!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Terhi,olen kanssasi niin samaa mieltä asiasta 😊.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)