kotiliesi

torstai 7. huhtikuuta 2016

Pesto-kikhernesalaatti


Eilen mentiin aamupäivästä hoidokeiden kanssa kirjastoon touhuilemaan.
Iltapäivästä tuli poika kyläilemään.

Tänään olisi iltapäivästä tarkoitus lähteä Ukkoseni kanssa perhepäivähoitajien koulutus tilaisuuteen.
Samalla käymme taas etnisessä kaupassa hakemassa riisiä, oliiveja ja muita herkkuja.

Pari päivää sitten tuli tehtyä tälläinen pirtsakka salaatti.
Tämän voi hyvin tehdä myös valmis pestoon, mutta minulla oli pääsiäiseltä noita herneenversoja ruukut pullollaan, niin valmistin pestoni tälläkertaa itse. Ja onhan se puolet parempaa ja raikkaampaa itsetehtynä.



1 tlk ( 250 g) valmiiksi liotettuja kikherneitä
2 pientä avokadoa (tai 1 iso)
2 rkl limetin mehua

PESTO:
1/2 dl hyvää oliiviöljyä
1 ruukku herneen versoja 
(tähän käy myös basilika. lehtikaali tai rucola)
2 valkosipulinkynttä
3 rkl pinjansiemeniä
3 rkl parmesanjuustoa

Valuta säilötyt kikherneet ja leikkaa avokadot paloiksi.
Lisää limen mehu.
Laita purkkiin pestoainekset ja surauta niistä tahna.
Sekoita se salaatin sekaan ja anna hetki makustua ennen herkuttelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)