tiistai 26. huhtikuuta 2016

Metwurstipiirakka


Murr...Märkiä räntärättejä sataa taivaalta.
Onneksi sentään eivät jää maahan, mutta jos tätä menoa satelee koko päivän, niin eiköhän pian ole maa taas valkoisena.
Minäkun olin jo asennoitunut kesä fiiliksiin.
Onneksi huomiselle on taas luvassa lämpimämpiä kelejä ja lumet viimmeistää silloin sulaa pois.

Kävin tässä aamusella jo kaupassa. 
Ukkoseni jäi pihaan osan hoidokeiden kanssa.
Meillä on vieläkin osa hoidokeista ollut kipeänä.
Täyttä määrää hoidokeita ei ole helmikuun jälkeen ollut hoidossa. On nämä sitkeälaatuisia flunssia ja kuumeiluja tänä vuonna.

Olen nyt tykästynyt tuohon nopeatekoiseen piirakkapohjaan.
Siispä tutulla ja turvallisella pohjataikinalla tuli leivottua tälläinen metwurstipiirakka.
Tuo piirastaikina oli uunipellilliselle tarkoitettu, joten puolitin taikina ohjeen ja sain siitä tälläisen piirakkavuoan kokoisen.


POHJA: 

1 1/2  dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruususolaa
1 tl leivinjauhetta
1 kananmunaa
3 rkl öljyä
1 1/2 dl vettä

TÄYTE:

150g metwurstia
15 cm purjoa
1/2 oranssia paprikaa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
2 tl tinjamia
1 tl mustapippurirouhetta
1-2 dl juustoraastetta
Sekoita kaikki pohjan ainekset sekaisin ja levitä se piirasvuoan pohjalle.
Leikkaa metwursti, purjo ja paprika silpuksi ja sekoita muut ainekset keskenään.
Jätä pinnalle vielä hieman juustoraastetta ripoteltavaksi.
Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Nam!
    Olen joskus metwurstipiirakkaa syönyt ja muistan sen olleen suussa sulavaa, täytyykin laittaa taas tekolistalle :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)