maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kuorrutettua turskaa ja kapris-perunamuusi


Turskaa tulee todella harvoin ostettua kaupan kalatiskiltä. Enemmän tulee suosittua lohta, haukea tai ahventa ja harvoin kuhaa (sen hinnan  takia). 
No, nyt kuitenkin haaviini tarttui kauppareissulta turskafileitä.

Valmistin kalat kuorruttamalla ja kaverikseen lautaselle kala sai todella herkullisen kapris perunamuusin. 
Tätä muusia teen kyllä toistekin niin sopi hyvin kalan kanssa syötäväksi.


Muusi oli yksinkertainen valmistaa.
 Perinteiseen tapaan keittelin kuoritut ja lohkotut perunat kypsiksi.
Valutin veden pois ja muussasin perunat. Lisäsin joukkoon voita ja maitoa sekä ruususuolaa.
Muista suolaa lisätessäsi, ettet laita sitä liikaa... kapriksetkin ovat suolaisia.
Sitten vain lisäsinkapriksia maunmukaan ja mausteeksi tilliä sekä pieni loraus hyvää oliiviöljyä.
Nyt on herkku valmista syötäväksi.


Neljälle fileelle rikoin yhden kananmunan lautaselle kastoin fileet ensin siihen ja toisella lautasella odotti kuorrutusseos, jossa oli 1/2 dl parmesaania, 2 rkl tilliä ja 2-3 rkl kalamaustetta sekä pikku rippunen ruususuolaa.
Mausteiden sekaan tuli vielä noin 3 dl kornflakes-maissimuroja, jotka murskasin pienimmiksi kätevästi pussissa kaulinmella pari kertaa päältä möyhentäen.


Kalojen saatua pinnalleen kuorrutteen paistoin ne voi/öljy seoksessa paistinpannulla, keski lämmöllä.
Paistoin kalaa noin kolme/neljä minuuttia per puoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)