kotiliesi

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Hampurilaispihvejä ja vohveleita


Tänään hoidokeistamme kolmen isoveljet ovat menossa tutustumaan kouluun.
Tuli itsellekin mieleen muistoja lasten koulun aloittamisesta.
Näin se aika rientää isommat lapset ovat jo maailmalla toinen onneksi täällä Tampereella yliopistossa ja tuo Ukkoseni tytär Turussa työelämässä.
Nuorinmaiset tytötkin ovat jo ylä-asteella,
Kyllä tämä aika vain rientää kovaa vauhtia etiäppäin.

Eilen tuli tehtyä valmistamiini sämpylöihin pihvit ja saivat Ukkoseni ja tytöt hamppareita iltapalaksi.
Kuvat hamppareista jäi ottamatta, kun joka ikinen sai omaan aikaansa käydä niitä illanmittaan syömässä. Hyvin meni kaupaksi taas kerran, kun aamulla oli kaksi hampurilaispihviä enään jääkaapissa.

400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
2 voileipäkeksiä
1 dl kermaa
1 kananmuna
1 tl ruususuolaa
1/2 chiliä
1 tl mustapippuria
1 tl valkosipuli murskaa

Murskaa voileipäkeksit kaulimella pieniksi ja laita kaikki ainekset kulhoon.
Sekoita hyvin ja anna hetki tekeytyä jääkaapissa, että maut tasaantuvat.
Kostuta kädet ja ota murekkeesta noin 1 dl kokoisia paloija, jotka sitten littaat kämmenessäsi.
Paista pihvit pannulla pienessä öljy tilkassa.
Paista ensin toinen puoli kypsäksi ja käännä pihvi. Litistä käännön jälkeen pihvi lastalla aivan lättänäksi. Näin pihvistä tulee isompi ja ohuempi sekä nesteitä irtoaa pihvistä pannulle.
Anna pihvin paistua kypsäksi ja painele pihviä vielä hieman paiston aikana.


Tänään taas hoidokit saivat välipalaksi vohveleita.
Tein taikinaa oikein kunnon satsin ja saadaan vielä iltapalaksi vohveleita saunan jälkeen.
Vohveleistakaan ei ole tämän kummoisempaa kuvaa,
vaikka itse olin ajatellut laittaa päälle pakasteesta sulattamiani mansikoita ja näpsäistä sitten kuvat.
Ei vaan kerennyt, kun vohvelit menivät niin nopeasti parempiin suihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)