sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Currywursti


Tänään valmistan ruoaksi yhtä Ukkoseni lempiherkkua eli currywurstia.
Ruokahan on helppo valmistaa ja makuja tässä herkussa on vaikka ja kuinka.

Yllensä kun lähdemme ulos syömään Ukkoseni syö juuri currywursti annoksen, siispä rima on nyt korkealla kokkailuissani.
Nyt täytyisi saada kasti maistumaan edes hieman samalle, kuin Ukkoseni syömät tähän astiset ravintola-annokset.



Ammupäivä meni nettiä selatessa ja erilaisia reseptejä vertaillen.
Lopulta päädyin simppeliin Unelias kokki-sivuston curry-annokseen.

Makkarana oli Atrian currywursti-makkara.
Näitä makkaroita on tulisuus asteeltaan kolmea eri sorttia ja tämä meidän tämän kertainen makkaramme oli miedointa.
Lupasinkin jo Ukkoselleni, että seuraavan kerran teen ruoan tuosta tosi vahvasta makkarasta.



1 pkt (200 g) currywurstia
1 sipuli
1 tlk (70g) tomaattipyreetä
1/2 dl ketsuppia
1 1/2 dl vettä
2 rkl balsamicoa
1 tl hunajaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl curryjauhetta

pinnalle curryjauhetta

Pilko makkarat ohuiksi viipaleiksi ja paista ne pannulla kauniin värisiksi.
Ota makkarat pannulta ja paista seuraavaksi todella pieniksi silputtu sipuli.
Lisää sipulin joukkoon tomaattipyree ja anna seoksen makustua hetki pannulla.
Lisää mukaan vesi, ketsuppi sekä mausteet sekä paistetut makkarat.
Anna kastin kiehua vielä hieman kasaan.
Tarjoile kastike ranskalaisten kanssa ja ripottele valmiin ruoan pinnalle vielä curry-maustetta.

2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)