torstai 10. maaliskuuta 2016

Yrttiset sisarussämpylät


Joskus on niitä päiviä, että kokoa ajan tekisi mieli napostella jotakin hyvää.
Minun kohdallani "hyvä" ei tarkoita makeaa, vaan suolaiset ovat se minun herkkuni.
Pitkän pohdinnan tuloksena aloin tekemään sämpylätaikinaa.

Olen näitä samaisia sisarussämpylöitä ennenkin tehnyt.
Tuo täyte vain hieman vaihtelee.
Tälläkertaa laitoin aurinkokkuivattua tomaattia, valkosiipulia ja korianteria öljyseokseen.



 2 dl maitoa
2 1/2  tl kuivahiivaa
2 rkl öljyä
n. 1 tl ruususolaa
2 rkl siirappia
1 dl neljän viljan hiutaleita
n. 5 dl hiivaleipäjauhoja

Lämmitä maito hieman käden lämpöä lämpimämmäksi, 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva  jauhoihin ja lisää seos maitoon hyvin sekoittaen. Lisää suola, öljy, siirappi ja neljän viljan hiutaleet. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia.


Täyte:

n. 50 g voita
2 valkosipulin kynttä
1/2 dl korianteria
3 aurinkokuivattua tomaattia

Sulata voi ja lisää joukkoon silputtu korianteri ja auringon kuivaamat tomaatit.Sekoita ainekset keskenään.

Paina kohonneen sämpylän keskelle sormella kolo ja laita täyte koloseen.
Aseta sämpylät vuokaan (jätä sentti väliä seuraavaan sämpylään.)
Anna kohota vielä vartin tai puolisen tuntia vedottomassa paikassa liinan alla.

Paista sitten sämpylöitä 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Anna sämpylöiden jäähtyä hieman vuoassa ennen kumoamista.

2 kommenttia:

  1. Kylläpä on herkullisen näköistä. Tätä täytyy tehdä huomenissa. Ole iloinen, etteivät makeat herkut maistu - täällä maistuu
    sekä ne että suolaisemmat :D ja vaaka vinkuu... t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei täälläkään vaaka kuitenkaan mitään ihania lukemia anna...
      Mutta syödään silti ja nautitaan:).

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)