tiistai 22. maaliskuuta 2016

Vuohenjuustoinen herneenversosalaatti


Ukkoseni on tuolla pihasaunalla virittelemässä tulia vesipadan alle ja saunanpesään. 
Minä täällä sisällä valmistelen meille iltapala salaattia.
Saunan jälkeen päästään maistamaan miltä salaatti maistuu.
Ohje on Pirka sivuilta napattu. Pientä viilausta jouduin taasen tekemään, kun punasipuli oli loppu. Mutta kävi se purjosipulikin hyvin salaatin sekaan.
Krutonkeja en tähän hätään myös mennyt ostelemaan, vaan syömme salaatin sämpylöiden kanssa.

Juuri sain salaatin suht´koht valmiiksi niin ovikello soi ja kaksi miestä tuli tarkastamaan välikaton tilannetta.
Kello on siis puoli kahdeksan illalla ja ulkona pilkkosen pimeää.
Mutta tuolla nuo miehet menee katolla ja ottavat valokuvia meidän katon välisistä.
Huh huh, sanon minä.
No, katto oli kunnossa ja miehet lähtivät seuraavaan taloon tutkailemaan tilanteita.

Hei, tuli vielä mieleeni tuosta eilisestä siivous innostuksestani. Kun sain talon kolme uunia putsattua putipuhtaiksi. Siis tuon puuhellan, mikroaaltouunin ja sähköuunin.
Pieni vinkki teille hyvät lukijani, kokeilin vanhankansan pesuniksiä tuohon sähköuuniin. Purkki soodaa, vettä ja etikkaa saman verran. Minä laitoin desin kumpaistakin (tuli aikas löysää tahnastani), mutta lähti uuni kyllä puti´puhtaaksi. Siis tahna laitetaan uunin pinnoille ja uuni päälle 100 asteeseen tunniksi. Sitten vain pyyhitää liat pois uunista. 
Suosittelen kokeilemaan.




1/2 pss frisee salaattia
1/2 ruukkua herneenversoja
10 cm kurkkua
10 cm purjoa
5 cm vuohenjuustoa
2 pientä avokadoa
sitruunan mehua


Revi salaatti laakealle vadille ja leikkaa osa herneepaloista salaatin päälle.
Leikkaa kurkku puoliksi ja kaavi kesku osa pois lusikalla. Suikaloi purjo.
Höylää kurkku pitkittäin siivuiksi.
Leikkaa vuohenjuusto pieniksi paloiksi.
Halkaise avokado ja ota kivi pois. Leikkaa sitten liha pitkittäin suikaleiksi ja kaapaise lusikalla kuori irti.
Laita avokadon liha rasiaan ja kaada päälle sitruunan mehu.
Sitten vain avokadot salaatin joukkoon ja koristeeksi hieman herneenpalkoja.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Nyt on uuni "muhimassa"

    -Mamma kolmelle

    VastaaPoista
  2. No, tepsikö teillä vanhan ajan konstit paremmin, kuin uudet?
    Meillä ainakin lähti uuni paljon puhtaammaksi, kun mitä noilla kaupan aineilla.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)