lauantai 5. maaliskuuta 2016

Valkosipuliset-fetaperunat


Tää on niin mua ja lauantaita...
Ei millään pysty olemaan tuolta tuvasta pois. 
Meillä on siis jääkaappi väärällään ruokaa, mutta silti lisää on tehtävä.
Ajattelin vielä eilen, että syömme tänään jauhelihakastiketta ja pastaa(,sitä kun tuolla jääkaapissa on valmiina odottamassa). Sitten iltapäiväksi paistetaan vielä pihvit ja syömme tuota kurkku-ananassalaattia palanpainikkeeksi.
Mutta mutta, sitten iski valkosipuliperunoiden himo päällensä ja Ukkoseni kuori potut ja minä paistoin ne. Ettekä kyllä millään arvaa mitä meillä uunissa nyt paistuu?
No, ne valkosipuliperunat fetajuustolla ryyditettyinä ja pekoninen piirakka :)
Älkää nyt naurako mulle.


8 isoa perunaa
5 valkosipulin kynttä
1 sipuli
2 tl timjamisuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
100 g fetajuustoa
2 dl kermaa

Ukkoseni kuori kahdeksan isoa perunaa, jotka yhteistyöllä juustohöylällä höylättiin ohuiksi siivuiksi kuumalle pannulle. 
Kuivaa perunat ennen höyläämistä. 
Pannulla tirisi jo valmiiksi puolet raastetuista valkosipuleista ja pieniksi pilkottu sipuli.
Paisteltiin pottuja sipuliseoksessa noin vartti, että saatiin niihin mukava väri pintaan.
Mausta reilusti, koska peruna on mautonta ilman kunnon  mausteita.
Ota liesi pois päältä ja murustele fetajuusto pottujen pinnalla.
Kaada seos uunivuokaan ja kaada kerma joukkoon.
Paista uunissa noin 40 minuuttia 200 asteessa.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Satu. Nyt on mitä syödä, kun jääkaappi on ruokaa pullollaan :D

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)