kotiliesi

perjantai 4. maaliskuuta 2016

Tomaattinen jauhelihakastike pastalle


Sain veljen vaimolta näitä ihania sydän pastoja jokin aika sitten ja piti niin ystävänpäiväksi niistä valmistaa ruoka, mutta kuinka ollakaan silloin oli jo muita suunnitelmia ruoan suhteen.

Siispä parempi myöhään, kun ei milloinkaan.



Pastan kaveriksi tuli valmistettua heppoakin helpompaa tomaattinen jauhelihakastike.
Tämä herkkukastike alkoi jauhelihan ruskistuksella ja sipulien pilkkomisella.
Pannulle vain sipulit jauhelihan sekaan saamaan hieman väriä pintaansa.
Sekaan pääsi myös nahistuneet tomaatit lohkoina.
Kun jauheliha ja sipuli on aikansa muhinut kattilassa lisää joukkoon paseerattua tomaatti.
Siinä sai kasti muhiskella pienellä lämmöllä viitisen minuuttia, vielä lisäsin mausteet joukkoon.




Cheddarjuustoa vielä joukkoon samoin mozzarellapallo ja taas annetaan muhia liedellä noin vartin verran.
Otin liedestä lämmön pois ja jätin kastikkeen vielä siksi aikaa makustumaan, kun lähdettiin tenavien kanssa ulkoilemaan. Sitten olikin mukava tulla sisälle, kun valmistettavaksi jäi enään pasta sisälle saapuessamme.

(Tässä on tullut käytettyä cheddarjuustoa paljon ruoissa. Se johtuu siitä, että juusto oli pari viikkoa sitten kaupassamme tarjouksessa ja ostin sitä hieman reilummin. Nyt on tullut tehtyä paljon ruokia, joihin saisin sitä käytettyä. Tähän ruokaan meni sitten viimmeisetkin juuston rippuset.)



JAUHELIHAKASTIKE
4:lle

400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
 2 valkosipulin kynttä
3 nahistunutta tomaattia lohkoina
1 prk paseerattua tomaattia
1 kanaliemikuutio
2 rkl basilikaa
1/2 rkl oreganoa
1 tl ruususuolaa
n. 1 dl cheddarjuustoa
1 mozzarella pallo raastettuna



2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)