kotiliesi

torstai 24. maaliskuuta 2016

Tomaattinen chorizokastike spagetille


Ennen kuin edes aloitan teille kertomaan tästä ruoasta, pyydän teitä kirjoittamaan ostoslistaanne choritzomakkaran tai nakin.
Kaupassa niitä olen nyt katsellut ja lopulta uskalsin halvimman paketin ostaa. Mietin jos sitten onkin hukka ostos, niin ei kaduta vietävästi, kun on edullinen paketti.
(Pakettini maksoi alle kolmen euron.)
Paketissa oli neljä pitkää nakkimakkaraa, joista tähän herkkuun laitoin kaksi kappaletta.
Tästä minun reseptistäni ei paljoa kyllä jäänyt paistinpannun pohjalle, kun Ukkosen kanssa kaksin vedeltiin herkku suihimme.
Nuo pari nakkia ajattelin käyttää pyhinä salaattiin.
Eli huokeaa ja herkullista makkaraa on tarjolla, vaikka siinä nakkeja leikatessani kauhistelin kuinka punaisia chilin paloja on paljon nakkien sisällä.
Mutta ei hätää maku oli kuitenkin mukavan mieto, eikä chilejä maistanut ollenkaan, vaikka hyvä jälkimaku ruoasta jäikin suuhun muhimaan.
Meinaan pyytää tyttöjenkin koulusta tullessaan maistamaan nakkeja kastista. Epäilen, että tykkäävät.

Paistoin vielä uunissa meille iltapalaksi revitystä ruisleivästä ruistikkuja
Saavat huomenna hoidokitkin herkutella, jos jotain vain jää jäljelle. Usein joudun käymään ostamassa lisää revittyä, että voin tehdä uuden satsin näitä herkkuja. Ovat meinaan niin hyviä dipattuina ja ihan ilman dippiäkin. 




2 choritzonakkeja
1 punasipuli
2 valkosipunkynttä
1 pkt pekonia
1 iso pkt paseerattua tomaattia
n. 10 kirsikkatomaattia
1 tl sokeria
vajaa 1 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl basilikaa
1/2 dl parmesaania

Leikkaa makkarat ja pekoni ohuiksi siivuiksi ja murskaa valkosipulit.
Halkaise kirsikkatomaatit.
Leikkaa myös punasipuli pieniksi ja laita kaikki nämä edellä olleet ainekset pannulle ruskistumaan.
Kaada hetkenpäästä sekaan paseerattu tomaatti sekä mausteet.
Hiljennä hieman lämpöä ja anna kastin kiehua hieman kasaan, noin 10 minuuttia on hyvä aika.
Lisää joukkoon myös parmesaani ja kasti on valmista herkuteltavaksi.
Kastike sopii hyvin syötäväksi pastan ja spagetin kanssa.



2 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää. Chorizot on ihan parhaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, niin on ja minä hurahdin siihen vasta nyt. Mutta parempi myöhään, kun ei ollenkaan :D

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)