kotiliesi

torstai 3. maaliskuuta 2016

Tapenade



Kerroinkin jo teille tuolla aijemmissa postauksissani, että Ukkoseni kanssa kävimme Turkkilaisessa kaupassa. Sieltä mukaan tarttui niin oliiveja kuin muutakin herkkuja.
Nyt aloin miettimään, mitä noista tuoreista oliiveista voisi valmistaa. Itsellä kun on oliivit usein vain salaattejen ja piirakoiden herkku.
Löysin tämmöisen oliivitahnan ohjeen yhteishyvän sivuilta ja ainekset löytyi heti kaapista, ajattelin kokeilla. 
Hyväähän se oli... ja sopii niin vaalean leivän päälle kuin ruokiinkin.
Minä vähän epäilen, että tämä tahna menee tänä iltana ihan muutenkin vaan lusikalla napsien kaupaksi ja huomenna tehdään uutta tahnaa. 
Ulkonäkö ei levitteellä kummoinen ole, mutta maku sitten viekin voiton.

100 g mustia oliiveja
1-2 rkl kapriksia
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunanmehua
1/2 tl mustapippuria
1 pieni valkosipulin kynsi

Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Ohjeessa luki, että ainekset voi laittaa mortteliin ja huhmareella hiertää soseesta tahnamaisen. Huomenna taidankin kokeilla huhmaretta tehdessäni tätä samaista levitettä, jää tuo oliivi hieman rakeisemmaksi koostumukseltaan.


4 kommenttia:

  1. Tykkään niin oliiveista kuin kapriksistakin:-) Ulkonäkö on kyllä aika mielenkiintoinen mutta väliäkö sillä, maku on tärkein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helinä. Onhan tuo aika epämääräisen näköistä, mutta niin hyvää:D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Meillä tykättiin varsinkin vaalean leivän kaverina. Vielä en ole kerennyt koittaa mihinkään ruokaan, mutta katsotaan mitä keksitään.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)