kotiliesi

torstai 17. maaliskuuta 2016

Sipulinen kukkakaalikeitto


 Jääkaappia tutkaillessani huomasin edellisten päivien ruokia olevan siihen malliin tarjolla, ettei mitään isompaa kannata alkaa tänään tekemään.
Siispä ajattelin tehdä neljän hengen kukkakaali-kasviskeiton.
Nyt ei kuitenkaan ruoka lopu kesken vaikka jollain lapsukaisista olisikin isompi nälkä.

Tänään ulkona ollessamme tuli syksyllä aloittava poika äitinsä kanssa piipahtamaan pihalla.
Tänä vuonna onkin ollut paljon hoitopaikan hakijoita liikkeellä.




500 g kukkakaalia
1 porkkana
1 sipuli
10 cm purjoa
2 valkosipulin kynttä
1 rkl voita
5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 rkl koskenlaskija sulatejuustoa makuna voimakas
1 dl kuohukermaa
1-2 tl ruususuolaa
1-2 tl timjamia
1 tl mustapippuria

Pinnalle:
auringonkukan siemeniä ja purjorenkaita

Leikkaa sipulit pieniksi ja kuullota niitä padassa voi nokareen kanssa. Lisää pataan porkkanalantit ja kukkakaalin palaset.
Anna hautua noin 10 minuuttia keski lämmöllä.
Lisää sitten vesi, kanaliemikuutio, sulatejuusto ja mausteet.
Anna padan porista noin 10 minuuttia ja soseuta sitten sauvasekoittimella.
Laita keitto vielä levylle ja lisää kerma joukkoon. Anna vielä kiehataa ja nauti.

Minä paistoin pekonia keiton kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)