kotiliesi

lauantai 19. maaliskuuta 2016

Porkkanakakku


Tänään on tullut haettua aamusellaUkkoseni kanssa nuorimmaiselle tytölle kaupungilta voimistelupallo. Nyt pääsee tyttö harjoittelemaan kotonakin voimistelu ohjelmaansa.
Kukkakaupassakin kävin ihailemassa kevään yrttejä ja taimia. Vielä jätin taimet kauppaan kasvamaan ja lähdin tyhjin toimin kotiin. 
Keltaiset tulppaanit tuli jo ostettua päivän kauppareissulla ja eilen tuli vielä vierailta upea ruukkunarsissi. Nyt alkaa koti näyttää keväiseltä, vaikka ulkona juuri lunta tuprutteleekin.


Eilen tuli tehtyä myös vieraiden kunniaksi keväisen raikas porkkanakakku.
Ohjeen löysin Valion sivuilta.
Tämä on mukavan raikas ja herkullisen makuinen kakku.
Porkkanakakku onkin meidän perheen lempikakkuja. Ei tarvitse pelätä, että kakkua jää kuivumaan kaapin hyllylle.


POHJA:

100 g sulatettua voita
2 dl sokeria
3 raastettua porkkanaa
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

KUORRUTE:

200 g appelsiinin tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa

PINNALLE: 

tomusokeria

Kaada kakku pohjan ainekset kulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada takina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Kumoa jäähtynyt kakku kakkuvadille ja leikkaa se kolmeen osaan.

Laita kuorrute ainekset kulhoon ja sekoita niitä minuutin verran.
Lisää kuorrutetta kakkukerrosten väliin. 
Ripottele vielä kakun pinnalle tomusokeria.
Anna kakun makustua hetki ja nauti.


4 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)