perjantai 18. maaliskuuta 2016

Pitsahalko


Täällä vietetään pizzaperjantaita.
Aamulla aloin heti pitsan valmistus puuhiin.
Uunista tulikin sitten tämmöinen hieman isompi pitsahalko, jolla saa koko perheen hyvin kylläiseksi.
No, kävi meillä myös tuon Ukkoseni sisko miehensä kanssa ja herkuteltiin kaikki yhdessä tällä halolla.

Tänään sain myös ihanan pääsiäis korun meidän hoidokiltamme.
Kyllä nyt kelpaa hoitotädin viettää pääsiäistä, kun tipu roikkuu kaulassa.



Pitsa pohja:

3 dl maitoa
1 tl ruususuolaa
1 kananmuna
1/2 pkt hiivaa
n. 7 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja lisää hiiva ja suola joukkoon.
Sekoita hyvin lisää sitten kananmuna ja vehnäjauhot.
Jätä kohoamaan liinan alle vedottomaan paikkaan puoleksi tunniksi.



Tomaattikastike: 

1 tlk paseerattua tomaattia
2 rkl oreganoa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
2 rkl soijakastiketta

Silppua sipulit.
Kaada kaikki aineet pannulle ja anna porista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Kauli taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä suorakaide eli tee niin iso levy kun leivinpaperille mahtuu. 
Levitä levyn päälle tomaattikastike.
Seuraavaksi hieman juustoraastetta ja sitten täytteet, jotka olin sekoittanut keskenään kulhossa.
(Minulla täytteenä oli palvirouhe pussi,  metwurstia, oliiveja sekä sitomassa yksi kananmuna.)
Taasen juustoraastetta ja mausteita eli oreganoa ja valkosipuli murskaa.
Rullaa levy ja voitele päällinen kananmunalla.
Uunin lämpö minulla oli 200 astetta ja halko oli uunissa noin 30 minuuttia.


2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)