tiistai 8. maaliskuuta 2016

Pikainen omenapiirakka

Nyt Naisten päivän kunniaksi laitetaan omenapiirakkaa pöytään. 

Nykyään meillä tulee niin harvoin tehtyä mitään makeaa leivottavaa, ettei edes pakasteesta löydy välillä mitään vieras varaa. 
Niin kävi eilenkin. Onneksi näitä nopeita ohjeita löytyy.
Tällä kertaa ohje on vanhasta kotitaluskirjasta.

Ohjeessakin luki, että resepti on tehty pikataikinasta ja niinhän se oli lupaustensa veroinen.

POHJA:

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl öljyä
1 kananmuna

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita kuivat ainekset keskenään.
Lisää joukkoon jogurtti, öljy ja kananmuna.
Sekoita nopeasti tasaiseksi ja kaada piirasvuokaan. 

TÄYTE: 

2 omenaa
1-2 tl kanelia
1 rkl sokeria

Ota omenaporalla omenan kara pois ja leikkaa sitten omenat siivuiksi.
Asettele siivut limittäin taikiaan tasavälein.
Ripottele sitten kaneli sekä soekri piirakan pinnalle.
Paista piirakkaa uunissa keskitasolla noin 25-30 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Hyvä ohje vaikka ylläriviereita varten. Pitääpä ottaa talteen, joskin jauhot aion testailla gluteenittomilla. :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)