sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Mangojuustokakku


Mistä on ihana pääsiäisloma tehty?
Juustokakusta, sohvan nurkkaan käpertymisestä neuleen kanssa, ystäviä ja vielä lisää ystäviä. Mitä sitä enään muuta voisi pääsiäiseltään toivoa.



Eilen oli pakko käydä kaupoasta ostamassa varatvasten lankaa, että pääsi kutomaan. Nyt on sitten istuttu eilinen ilta ja tämä päivä teeveetä katsellen ja kutoen.
Pahasti näyttää siltä, että joudun tänään hakea lisää lankaa kaupalta. Jos vaikka tekisi samalla pienen kävelylenkin, kun on tullut herkuteltua oikein kunnolla näillä kakuilla sun muilla herkuilla.




200 g digestive-keksejä 
50 g voita

täyte:

5 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
1 prk mangososetta
300-400 g tuorejuustoa
(minulla tällä kertaa appelsiinin makusita)
1/2 dl sokeria
2 rkl sitruunan mahua
2 rkl vettä

Murskaa keksit pieniksi. Minä laitoin keksit pussiin ja murskasin ne kaulinta apuna käyttäen.
Sekoita keksimurut sekä huoneen lämpöinen voi keskenään. 
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele voi/keksiseos kakkuavuoan pohjalle.
Sekoita kaikki muut ainekset paitsi liivatelehdet, vesi ja sitruunamehu keskenään.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Keitä vesi ja sitruunanmehu kattilassa ja lisää sitten puristetut liivatelehdet joukkoon.
Kaada liivateneste muun täytteen joukkoon ja sekoita kaikki tasaiseksi massaksi.
Kaada sitten täyte kakkumuru pohjan päälle ja tasoita päällinen.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi.
Nauti hyvässä seurassa.

2 kommenttia:

  1. Nam, mä tein itse eilen myös saman kakun mutta vähän eri reseptillä :)

    Maiccu
    http://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maikku, kävinkin kattsomassa. Oli komea kakku.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)