keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Hunajainen kaura-perunaleipä



Meillä tytöt viettää tämän viikon koulusta hiihtolomaa.
 Ajattelin yllättää heidät kerrankin tuoreella lämpimällä leivällä.
Yleensä tyttöt koulusta tullessaan saavat leivät jäähtyneinä.
Vaikka tuore leipä on jäähtyneenäkin herkku. Niin mikään ei vedä vertoja juuri uunista tulleelle leivälle, jolle saa levittää voita päälle.
Ai ai, aivan vesi herahtaa jo suuhun, kun ajatteleekin kuinka voi sulaa lämpimän leivän päälle ja pääsee haukkaamaan tuota taivaallista herkkua.

Kohottelin juuri leivät uunissa ja nyt on edessä paisto operaatio.
Mukaan uuniin pääsi myös lohi-riisivuoka.




3 dl perunamuusia
n.3 dl hiivaleipäjauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja
n,4 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
1 tl ruususuolaa
2 rkl öljyä
1/2 dl hunajaa
4 dl lämmintä vettä

Kaada kaikki muut ainekset taikinakulhoon paitsi vehnäjauhot. Sekoita taikina hyvin sekaisin ja lisäile vehnäjauhoja vähitellen taikinan joukkoon. 
Lopeta vehnäjauhojen lisäys, kun taikina alkaa irrota taikinakulhon reunoilta.
Kaada taikina kahteen leipävuokaan ja ripottele vielä kaurahiutaleita leipien pintaan. Laita kohoamaan vedottomaan paikkaan noin 30 minuutiksi.
Sitten vain uuni lämpenemään 225 asteeseen ja työnnä leivät uuniin.
Paista leipiä uunissa noin 40 minuuttia.
Kääri  uunituoreet leivät leivinliinaan uunista oton jälkeen ja anna muhia vielä vartin verran ennen herkuttelua.


2 kommenttia:

  1. Nam! Pitäisikin leipoa pitkästä aikaa leipää.
    Silakat olivat muuten herkkua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että silakat maistuivat.
      Mulla iski myös semmoinen leivän leipomis vimma. Tekisi jo mieli tehdä lisää, mutta ensin pitäisi nämä entisetkin syödä :)

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)