kotiliesi

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Ulkofilee savipadassa


Tuli taasen hieman tuunattua tätä blogi-maailmaa- Koitin tehdä tästä hieman raikkaamman ja keväisemmän.
Jotenkin haluaisin selkeyttä tänne, ettei kaikki olisi yhtenä pienenä sekamelskana. 
 Mutta sanokaa te omat mielipiteenne onnistuinko ollenkaan selkeyttämään tätä blogiani?


Viikonloppuna tuli otettua savipata keittiön yläkaapista pölyttymästä ja tehtyä siinä herkullinen ulkofileenpala.
Harmi kun ei tule enempää hyödynettyä tuota savipataa, sillä kun saa niin helppoja ruokia ja vielä kaiken kukkuraksi niin herkullisia makuelämyksiä aikaiseksi. 
Kaiken lisäksi ruokaa ei edes tarvitse vahti, kun pienellä lämmöllä saa yksikseen muhia uunissa.
Voi käyttää hyödyksi tuonkin ajan ja lähteä vaikka ulos reippailemaan ja kotiin tullessa on ruoka valmista uunissa.


Ostin kaupasta noin 600-700 g maustetun ulkofilee palan.
Otin fileen jääkaapista jäähtymään tuntia ennen uuniin laittoa ja samalla laitoin savipatani likoamaan veteen. Pilkoin kaksi porkkanaa, sekä pari sipulia.
Laitoin lihapalan savipataan ja kasvikset savipadan reunoille.
Maustoin timjamilla ja ripottelin myös suolaa kasvisten pinnalle.

Sitten vain savipata kylmään uuniin 150 asteeseen noin tunniksi ja alenna lämpö tämän jälkeen 100 asteeseen, jossa liha oli vielä kolme tuntia.
Lihasta tulee näin ihanan murea.

Tein lihan kaveriksi bataattimuusia ja herkkusieni kastikkeen.
Tässä siis meidän sunnuntain luonas viimme viikolat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)