maanantai 29. helmikuuta 2016

Pekoni-purjopiirakka


Viikonlopun läksiäisiin tuli tehtyä tälläinen piirakka.
Oikeastaan tein näitä piiraita kakin kappalein, että jäi tänne kotiinkin muulle porukalle jotain herkuteltavaa. 
Kaikki on jo tietenkin mennyt parempiin suihin:)
Mutta vakaassa aikomuksessa on uuden teko mitä pikemmin.
Ohjeen löysin Valion sivuilta ja aikas tunnollisesti sitä noudatinkin tällä kertaa.

POHJA:

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
2/3 dl juustoraastetta
2 rkl vettä

TÄYTE: 

1 pkt pekoniua
1 paprika
1 purjo
2 valkosipulin kynttä
ripaus ruususuolaa
1/2 tl mustapippuria
1 dl kermaviiliä
1 dl kermaa
2 tl sinappia
1 kanamuna
n.2 dl juustoraastetta

Sekoita kaikki pohjan ainekset sekaisin. Vaivaa niin kauan, että taikina irtoaa kulhosta.
Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Anna taikinan levätä sen aikaa, kun valmistat täytteen.
Leikkaa pekoni suikaleiksi ja paprika kuutioiksi. Puolita ja silppua purjo. Paista ensin pekoni pannulla liki main kypsäksi ja lisää sitten joukkoon paprikakuutiot ja purjo silppu.
Lisää mausteet joukkoon.
Anna seoksen hautua pannulla ja ala valmistamaan kermaseosta.
Eli lisää kerman joukkoon sinappi, kermaviili ja kananmuna.
Kaada pannulta pekoni-kasvis seos piirakka taikinan päälle ja sen päälle sitten kermaseos.
Pinnalle vielä juustoraastetta.
Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin ja piirakka on kypsä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)