lauantai 6. helmikuuta 2016

Mozzarella uunilohi kasviksilla


Viimme viikonloppuna tuli tehtyä tälläistä uunilohta mozzarella-juustolla.
Vieläkin muistelemme tätä herkkua antaumuksella.
Siispä laitan tämän ohjeen teille kiertoon josko teistä joku myös innostuisi kokeilemaan tätä herkkua.
Tämän ohjeen löysin vanhasta Lidlin tarjouslehtisestä.

Tänään lähdimme Ukkoseni kanssa heti aamulla Ikeaan ja kotiin tullessa haimme kokonaisen grillatun broilerin kaupasta ja herkuttelimme sillä.
Pilpustin jo loput kanan lihat rasiaan jääkaappiin ja laitoin jemmaan, ettei pitkäkyntiset pääse syömään niitä.
Minulla on näet aivan ihana kanakeiton ohje plakkarissa, jota haluan päästä kokeilemaan ehkä jo tänä iltana.
Mutta siitä sitten enempitoisella kertaa.


n. 600 g lohifile
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamikoetikkaa
1 tl ruususolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl basilikaa
1 pallo mozzarella juustoa

Sekoita öljy ja balsamiko yhteen ja levitä lohen päälle.
Leikkaa lohen pintaan viiltoja ja mausta se.
Asettele mozzarella viipaleet viiltoihin ja laske lohifile uunivuoan keskelle.

1/2 kesäkurpitsaa
1 paprka
1 punasipuli
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori1 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
1 tl ruususolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Suikaloi kasvikset ja sekoita mausteet kasviksiin.
Asettele kasvikset kalan ympärille uunivuokaan.
Laita vuoka uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi.

Kylmä jogurttikastike kalalle:

2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl sinappia
1 tl sokeria
1 raastettu omena
1/2 tl ruususolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl basilikaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään puolituntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)