kotiliesi

torstai 4. helmikuuta 2016

Lihapullat tomaatti spagetti kastikkeessa


Jeps kukkuu, täällä sitä taas ollaan. 
Aamu alkoi ruoan teolla ja puurolla.
Tänään ja eilen ollaan oltu myös ulkonakin oikein kunnolla.
Kerrankin kun sinne pääsee niin täytyy käyttää kaikki aika hyväksensä.

Eilen piipahdin kirjastolla sillä välin kun Ukkoseni meni omia kauppa reissujansa.
Ei kerrassaan meinannut löytyä mitään luettavaa, mutta lopulta päädyin ottamaan yhden kirjan mukaani.
Huomenna meillä on taasen vähemän lapsukaisia niin suuntaamme kirjastolle, josko sieltä jotain silloin minullekin löytyisi.
Juu, hoidokeiden kirjat alkaa olla luettu, joten paras taas mennä lasten kanssa valitsemaan jokaiselle mieluinen kirja ensi viikon luku hetkiin.

Tämän päiväinen ruoka taisi olla meidän lasten ja aikuistenkin suur herkku eli lihapullat tomaatti-spagetti kastikkeessa.
Jos oikein laiskottaa nuo lihapullat voi jättää tekemättä ja laittaa kaupan valmiita niiden tilalle.
Minä nyt kuitenkin tein nekin itse, kun löytyi niin herkullinen uusi ohje niille.

TOMAATTIKASTIKE

1 prk  kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
1 rkl öljyä
1 iso punasipulia
3 valkosipulin kynttä
2 kypsää tomaattia lohkoina
2 rkl oreganoa
2 tl mustapippuria
1 1/2 tl ruususuolaa
1/2 pss pätkäspagettia

LIHAPULLAT

n. 300 g sika-nautajauhelihaa
1 punasipuli
2 rkl oreganoa
1 tl chilijauhetta
1 kananmuna
50 g parmesaani raastetta
2 voileipäkeksiä
1 tl ruususuolaa
n. 5 dl vettä


PINNALLE

1/2 dl parmesaania 
mozzarellaa yksi pallo

Kuullottele hetki sipuleita öljyssä kattilassa ja lisää joukkoon muut ainekset. Anna hautua hieman poristen noin 15-20 minuuttia.
Sekoiat kaikki lihapulla ainekset keskenään.
Voileipäkeksit laita leipäpussiin ja visko pussia työtasoa vasten, niin saat maukkaan muruseoksen jauhelihan joukkoon.
Pyörittele kostutetuin käsin pieniä palleroita ja paista niitä paistinpannulla kypsäksi.
Lisää tässä vaiheessa tomaatti kastikkeen joukkoon vesi ja tomaatti kastin kiehahtaessa spagetit.
Anna spagetin kypsyä puolet pussin ohje ajasta ja lisää surutta vettä jos kastike alkaa näyttää liian paksulta.
Ota sitten liesi pois päältä.
Kaikki lihapullat paitettuasi laita ne uunivuoalle ja kaada tomaatti/spagettikasti lihapullien päälle.
Leikkaa mozzarella pallosta viipaleita ja laita vuoan pinnalle raasta vielä hieman parmesaania vuoan päälle.
Sitten vain uuniin 200 asteeseen 20 minuutiksi.



2 kommenttia:

  1. aika paljon suolaa ..... terv:vl

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, toki voi suolan määrää vähentää vaikka lisäämällä yrttejä, mutta meillä mentii näillä :)

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)