lauantai 27. helmikuuta 2016

Laivurin silakat


Aamulla sanoin Ukkoselleni, että tänään en sitten teekkää ruokaa vaan haen kaupasta grillatun kanan. Mutta toisin kävi...Jääkaapilla käydessäni silmiin osui paketti ja siellähän oli edellisenä päivänä ostamani tarjous silakat.
Siitä se sitten lähti, sanoisinko vielä että aivan lapasesta suorastaan.
Uuniin meni niin nämä laivurin silakat kuin silakkapihvit ja kaksi suolaista piirakkaa.
Että en sitten tee tänään ruokaa :)

Täytyisi useimmin tehdä tätä herrojen herkkua, nytkin laskeskelimme Ukkoseni kanssa, että koko ruokaan meni tänään kolme euroa rahaa ja nelihenkinen perheemme sai vatsat täyteen ja illallekin jäi silkoita leivän päälle laitettavaksi.


Viimme viikolla tuli käytyä taas perhepäivähoitajien koulutuksessa ja sieltä Ukkoseni kanssa pois kävellessä piipahdimme Turkkilaisessa marketissa nimeltä Alanya. Voi että kuinka hyllyt notkuivat mitä ihananpia herkkuja tuli sieltä osteltua kaiken näköistä yksi ihanuus oli nuo lautasellani näkyvät oliivit.
Oli kyllä parhaita oliiveja joita olen ikunani syönyt.
Onneksi paketti oli kilon painoinen, ettei tarvitse heti lähteä uusia ostamaan.



500 g perattuja silakoita
1 tl ruususuolaa
1/2 tl valkopippuria
2 rkl sinappia
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl kuivattua tilliä
1 tl sokeria
2 dl kuohukermaa

Mausta silakat sisäpuolelta suolalla ja pippurilla.
Lado sitten kalat kalan muotoon uunivuokaan.
Mausta kerma sinapilla, etikalla ja sokerilla sekä tillillä.
Kaada kermakastike kalojen päälle.
Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoile lämpimänä perunamuusin ja salaatin kanssa ja silakoiden jäähdyttyä ovat omialtaisia ruisleivän päällä nautittuna.


2 kommenttia:

  1. Nytpä sitten tiedän, mitä huomenna kaupasta ostan;)Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sinulle mukavaa viikkoa.
      Nämä oli kyllä niin hertkkuja. Tänään napsin viimmeiset jääkaapista suihini.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)