sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Broilerinleikkeet maissi-ananaskastikkeella ja riisillä


Ukkoseni lähti juuri viemään vanhempaa tyttöä Taize-messuun.
Nämä on näitä rippikoulua varten olevia pakollisia kirkon tapahtumia. No, hyvällä puolen ollaan jo eilen tyttö oli gospel jazz-tapahtumassa ja ensi viikonloppuna olisi vielä yksi Varikko-messu käymättä, sitten onkin kaikki itsekseen käytävät tapahtumat käyty. 
Ensi alkuun tuntui niin takkuiselta koko kirkossa käynti.
Nyt on kuitenkin tyttö ottanut itseään niskasta kiinni vai täytyisikö sanoa, että äiti on skarpannut. Olen näet laittanut tapahtumia paperille ja ilmoittanut tytölle, että tällöin ja tällöin mennään.
Ukkoseni on sitten halunnut hoitaa tuo kuljetus puolen. 
Että tälläistä yhteis peliä täällä :D


Tänään tuli paisteltua broilerin ohutleikkeitä ruoaksi riisin kera.
Meillä ei riisi-ruokia olekaan ollut pitkiin aikoihin. Kyllä maistuikin hyvälle pitkästä aikaa. Keitin basmati-riisin paketin ohjeen mukaan. (Tämä riisi oli nyt sieltä viimme viikon kauppareissultamme turkkilaisesta kaupasta ostettu ja oli kyllä todella hyvää koostumukseltaan ja maultaan. Mutta paketin ohjeista en kyllä selvää saanut. No, onneksi teksteissä sujahteli 15-20  ja niillä mentiin.)
Kuullotin ensin sipulin ja kaksi valkosipulia pannulla ja lisäsin sitten riisit. Puolet riisin keitinvedestäkin oli ammattilaisten ohjeen mukaan valkoviiniä :)
Kaksi luomu kasvislientäkin sujahti riisin sekaan sekä ripaus ruurusuolaa ja maunmukaan mustapippuria.
Kasviksia olisi tehnyt mieli laittaa sekaan, mutta koska tytöiltä tuli ohjeet ettei niitä mukaan laitettaisi, jätin ne tällä kertaa pois.




600 g ohuita broilerileikkeitä pippurilla maustettuna
2 valkosipulin kynttä 
1/2 chili
2 tl currya
n. 3 dl ananas paloja liemineen
2 dl pakaste maissia
2 dl kuohukermaa

Pinnalle:
 korianteri silppua


Paista broileri leikkeet kummaltakin puolelta kypsäksi. Pari minuuttia per puoli.
Lisää leikkeiden sekaan valkosipulit pieniksi leikattuna.
Lisää curry ja ananas sekä maissi. Anna hetki paistua ja lisää joukkoon vielä kerma. Anna porista niin, että kastike menee hieman kokoon. 
Nauti sitten riisi ja broilerit kastikkeen kanssa ja lautaselle sopii vielä vihersalaattia väriä antamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)