perjantai 19. helmikuuta 2016

Bbq lihapullat



Taas on perjantai, siis miten nämä päivät oikein vilisee tälläistä vauhtia.
Eihän tässä pysy tälläinen hämäläinen ollenkaan perässä.

Eilen illalla aloin funtsailemaan tämän päivän ruokaa.
Lihapullat tai mureke tuli mieleeni.
Ajattelin jotain uutta makua kokeilla jauhelihamurekkeeni sekaan ja tuli sitten mieleeni tuo bbq-kastike.
Niinpä aamulla valmistin jauheliha mureketakinan hieman eri variaatiolla kuin yleensä.
Siinä hössäkässä unohdin seasta leivän, joka pitää murekkeen koossa. Mutta hyvin pullat pystyi paistamaan ilman leipääkin. Ehkä tähän lihapullien koossa pysymiseen vaikutti myös se, että paistoin tällä kertaa pullat pannulla todella pienellä lämmöllä.
Annoin pullien rauhassa muhiskella ennenkuin kääntelin niitä pannulla.
Yleensä minulla on ollut tapana paistaa pullat nopeasti ja käännellä niitä sitten alvariinsa pannulla.
No, oppihan sitä vanhempanakin jotain niksejä ruoanlaitossa.
Ja eikös sitä sanota, että mitä vanhemmaksi tulee sen hitaammaksi alkaa käymään.
Katsotaan nyt kuinka tässä vuosien varttuessa käy, josko lihapullatkin saa pitemmän paisto-ajan :D

Tällä kertaa tuli vielä laitettua lihapullien päälle niiden valmistuttua tomaattista chili-kastiketta.
Siinä olikin sitten se herkullinen loppu silaus näille palleroille.


400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
n.1 dl bbq-kastiketta
1/2 dl kermaa
1 kananmuna
1 dl murennettua ceddarjuustoa
1 mieto chili palko
1 tl ruususuolaa
1 tl savustettua paprikajauhetta

Sekoita jauhelihan joukkoon kerma, kananmuna, bbq-kastike ja ceddarjuuston muruset.
Leikkaa sipuli silpuksi ja lisää sekin mureketaikinan sekaan.
Mausta seos ja anna makustua noin puolisen tuntia.
Pyörittele kosten käsin massasta saman kokoisia palloja ja paista ne paistinpannulla hiljaisella lämmöllä. Anna pullien muhia pitkään ennen kuin kääntelet niitä.




2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)